Принаймні він, чи бот під його іменем, дав час до 11-го зняти матеріал нашого журналіста.  Щоправда, писав він це в Україні чи із Криму — встановлюють правоохоронці. Їхні джерела кажуть, що підполковник України тепер працює в окупованому Криму керівником…

А це сторінка Антона Щевцова із символами

У матеріалі «33-го», на який так відреагував Шевцов, власник сторінки у соцмережах, повідомлення про те, що Верховний Суд України поновив Антона Шевцова на посаді начальника поліції Вінниччини. Газета «33-й канал» написала про це і подала відео та фото, як його виганяли громадськість і ветерани із Вінницького обласного управління, коли його призначили у 2016-му.

А потім його затримали за підозрою у зраді Україні. Він сидів у суді в клітці. Перед тим Шевцова затримали при спробі перетнути кордон із квитками до Москви. Потім раптом фактів, поданих СБУ, нашій прокуратурі виявилось недостатньо. І справу закрила Вінницька прокуратура, зокрема начальник від­ділу по нагляду за дотриманням законності в СБУ… Костянтин Гоздуп.

І ось тепер за рішенням Верховного Суду — суддів Надії Данилевич, Вікторії Мацедонської та Наталії Шевцової – поновлюють Шевцова на посаді. Отже, до Вінниці має повернутись під­полковник із відомою репутацією. Але ж тут кожен другий співробітник – ветеран АТО! І які із 16-го розмовляють всюди із населенням державною мовою?!

Ну, знаєте, це вже якесь явне ґвалтування України! Прокурори, судді, ви що, не бачили цього фактажу? Невже у нас уже перестали існувати вимоги ДОБРОЧЕСНОСТІ?

Два перших суди Шевцову відмовили, але він зі своїми адвокатами вміє рахувати — і третій суд таки прийняв рішення на його користь…

Чи потрібна Шевцову посада у Вінниці?

Скоріш за все — ні! Бо після нещадної критики міністра Авакова на сторінці — «Антон Шевцов — мой родной русский язык та «сепаратист» — навряд чи Шевцову будуть раді на Театральній.

Мета Антона Шевцова із Фейс­буку ясна, як білий день… Бо Антон Шевцов із соціальної мережі, якщо це насправді він, а не якийсь бот чи агент ФСБ, вимагає після суду двох простих речей: компенсації по зарплаті за останні 5 років та оформлення пенсії МВС йому як підполковнику-правоохоронцю.

Щоб чітко розуміти, що це за сума, то компенсацію можна оцінити в 1-1,5 млн та довічну пенсію кримському підполковнику по 10-12 тисяч гривень на місяць чи 120-150 тисяч на рік…

А Шевцову влітку буде лише 45, тому годувати Україна буде його довго, років 30 мінімум…

Чому він сам себе називає у соціальній мережі «сепаратистом» і погрожує «33-му каналу» та журналісту Роману Ковальському ультиматумом та «мордой повозить всех…»?

Бо ми намагались написати і показати про нього як керівника поліції Вінниччини всю правду — неприємну, сумнівну, приховану та проросійську…

І як він нервував, коли під вікнами його службового кабінету горіли шини, а вінницькі фронтовики відкрито запитали у Шевцова, «де він воював»…

І про парад побєди в окупованому Криму, і про колорадські стрічки, під якими вже вбивали українців на півострові та Донбасі, про дружне фото із Валуєвим, депутатом Держдуми, який прибув вітати «Кримнаш». І про пачки доларів на кордоні із Білоруссю, куди підполковник поліції під присягою на вірність народу України легко виїздив без варіантів бути заарештованим ФСБ…

Але чого боятись? Коли він, діючий офіцер України, ще тоді 17 разів безперешкодно їздив до Криму, будучи обіз­наним у державних таємницях, та учасником АТО? Щоправда, фронтовики тоді і тепер це піддають сумніву!

Чого хвилюватись, коли посада в бунтівній, гайдамацькій та майданівській області тобі дісталась як приз? І це було не за Зеленського, а за Порошенка!

І саме через продажні суди різного роду проросійська «шевцовщина» купує собі сучасні індульгенції?… Та мріє на пенсії від гуманної «хохляндії» спокійно доживати віку — на окупованих берегах українського Криму.

Матеріал ми не зняли. Ви можете почитати його тут – https://33kanal.com/news/119394.html. Але ми ще звертаємось до голови ОДА як гаранта Конституції на Вінниччині Сергія Борзова. До голови Вінницької обласної ради В’ячеслава Соколового, який на той час був прокурором Він­ниччини — і це його під­леглий не побачив наведених фактів?! До нардепів від Вінниччини! До президента України Володимира Зеленського: доки журналістам і патріотам в Україні будуть так зухвало погрожувати працювати і на що звелись в Україні її суди і правоохоронці?!

Нагадуємо підполковнику, бо, може, він забув закони України, що це перешкоджання професійній діяльності журналіста, погрози і тиск на ЗМІ! Серйозна стаття!

А ось рішення про поновлення на генеральській посаді Антона Шевцова викликало нову хвилю інтересу до цього одізного кримчанина, який зміг пропрацювати у Вінниці лише 3 тижні, якого публічно виганяли із області фронтовики та громадські активісти.

Про всі ці епізоди «великого облому» Антона Шевцова у Вінниці, про його кримську весну і парад із Путіним, про таємне АТО, 17 візитів в окупований Крим із посвідченням УБД, «фальшовані»» вибори в Чернігові, «кришу» завгоспа президента, список агентів у планшеті та пачки доларів під час втечі в Москву ми провели повторне розслідування саме після ультиматуму Антона Шевцова… Бо на таке зухвальство Сепаратиста, як сам себе називає, погрожувачу «33-му» у фейсбуці в погонах відповімо жорстко і чесно — фактами і аргументами…

Отже, 5 лютого, рівно 5 років тому, особовому складу ГУ Нацполіції у Він­ницькій області представили нового керівника Антона Шевцова… І спершу саме попереднє місце роботи в Чернігові викликало у активістів та фронтовиків найбільше запитань… Втім, вже перші «розкопки» в соцмережах сторінок Антона Шевцова і його рідних дали стільки «речдоків», що ним почала займатись вінницька СБУ!

Як відомо, 27 лютого було захоплено ВР Криму і 16 березня росіяни провели в Криму так званий референдум… І саме 16 березня «вірний присязі» підполковник міліції із Севастополя Антон Шевцов написав заяву на звіль­нення і бу­цімто виїхав із окупованого півострова. За деякими версіями — пішов із впливовим керівником проситись на службу до окупан­тів. Але товариша взяли, а йому порадили їхати в Україну і виконувати там «особливі зав­дан­­ня». Тому він і звіль­нився, а по­тім поновився.

Чому він залишив без страху під окупантами дружину, трьох синів та старенького батька, стане зрозуміло вже 9 травня та зі сторінок його «половинки»…

Далі був той самий парад перемоги в Севастополі, який приймали 9 Травня 2014-го особисто Пу­тін та мі­ністр Шойгу… І «вірний присязі» підполковник міліції із батьком і синами з «колорадськими» стріч­ками на пу­тінському параді… Та ще радісно дає інтерв’ю російському телеканалу!

Після публікації фото та відео з «параду Перемоги» в окупованому Севастополі, в якому взяв участь Антон Шевцов, у Вінниці під поліцією запалали шини…

Шевцов всіх переконував, що це було в 13-му, до окупації…І він просто вийшов підтримати батька-фронтовика. Але факти розвінчали неправду, і згодом в клітці вінницького суду він кричав, що ми не маємо права його засуджувати за парад із Путіним, бо він там був як син, а не український офіцер… Та чомусь суддя йому не вірив?

На сторінках у соцмережах підполковника і його дружини знайшли таке, після чого тодішній керівниці поліції Хатії Деканоїдзе нічого не залишалось, як негайно звільнити Шевцова із ГУНП Вінниччини!

Нині саме цей швидкий рапорт на добровільне звільнення оскаржив у суді Шевцов… І рівно через 5 років після вінницького скандалу та своєї втечі до Росії із затриманням СБУ на кордоні, він через Верховний Суд фактично поновився на посаді. Але чи повернеться він до Вінниці після тієї ганьби?

Коли Антон Шевцов подавав рапорт, то він у ньому не вказав про наявність поважних причин, які перешкоджають проходженню публічної служби, про бажану дату звільнення не зазначив.

Через це Верховний Суд вважає, що Шевцова не могли звільнити з поліції до того, як сплине тримісячний строк. Звідси і скасування наказу. Постанова суду про поновлення Антона Шевцова на посаді вже набрала законної сили.

До речі, ця колегія суддів не затвердила виплату грошової компенсації підполковнику Шевцову, який поки що просив виплатити йому 61 923,80 гривень за час вимушеного прогулу. Тому цю частину позову відправлено на новий розгляд в Окружний адміністративний суд Києва… І тут мова вже буде йти про мільйони гривень? Бо Шевцов буде вимагати зарплату за 5 років, внесення цих 5 років у свій стаж та оформлення пенсії за віком.

Протести у Вінниці в березні 2016-го активістів та волонтерів, звільнення Шевцова із посади керівника поліції Вінниччини та відкриття СБУ кримінального провадження за статтею «державна зрада» — це був сукупний фінал багатьох подій в житті та кар’єрі міліціонера із Криму…

Ось що заявлає ГО «Автомайдан»:

– Виявилось, що Шевцова в боях добробату «Луганськ-1» ніхто не бачив, навіть комбат!

Костянтин Скліфус про це відверто написав ще в 16-му на запит справжніх фронтовиків:

– Такі, як він, заїздили в батальйон і одразу отримували статус прикомандированих… Я весь час воював проти цього із кадровиками. Бо по списку ці люди в батальйоні, а фактично службу вони не несуть. В різні місяці таких у нас було по 15-20 чоловік.

Після цього сам Шевцов зізнався в соцмережі, що «не займався виконанням бойових завдань, а переважно займався організаційною роботою…»

До речі, жодного фото із АТО у відкритих джерелах та на сторінках Антона Шевцова в соцмережах досі не було…

Втім, слідство СБУ встановило, що «24.12.14 після чергового звільнення Шевцова із органів МВС — батальйону «Луганськ-1» він безперешкодно виїздить для постійного проживання в окупований Крим. І через відсутність документів громадянина РФ він влаштувався тоді на посаду консультанта із питань безпеки у корпорації «Таврида», де пропрацював до червня 2015 і після цього виїхав на проживання в м.Київ, де має квартиру. 7 липня 15-го його призначили начальником міської поліції Чернігова…»

Цікаво, які поліграфи та спецперевірки проходив Шевцов, який після АТО без проблем жив у Криму?

Адже від червня 2015 року в українській ка­р’єрі міліціонера Шевцова настає «зоряний час» — його кличуть на роботу в міську поліцію Чернігова. Саме тут тоді буквально воювали між собою за мандат народного депутата по 205-му округу Геннадій Корбан із Дніпра та «завхоз» президента і племінник вінницького нардепа Матвієнка — Сергій Березенко. Обидві сторони виборів тоді застосували тітушок, підкуп та великі гроші. Зокрема Корбан привіз для свого підсилення бригаду бороданів — спортсменів! Але в Березенка був свій козир проти бородачів — керівник місцевої поліції та начальник його охорони Антон Шевцов!

Після цієї перемоги над «бороданями» Корбана Шевцов отримав як премію посаду начальника обласного управління нацполіції у Чернігівській області… Але після тих виборів у Чернігові, кажуть, йому було незатишно, і він отримав призначення у Вінницьку область. Але це була його фатальна помилка або тих, хто ним «рулив»?

Цікаво, що почав він свою роботу на Поділлі із зустрічі із 17-ма громадськими організаціями, які вимагали розслідування «глуха­рів», корупційних справ та скаржились на місцеву мафію.

А ще, коли під вікнами Шевцова в березні 16-го почались у Вінниці акції протесту, то група підтримки підполковника вкидала в соцмережі фейки… Зокрема про «куплених активістів», які все вигадали про участь у параді Шевцова 9 Травня в Севастополі… Про «контрабандистів, валютників та спиртових королів області, які «замовили» чесного мента Шевцова, бо він мав всіх їх зачистити…»

Але йому не повірили і вигнали із Вінниці… А потім був арешт на Білоруському кордоні із квитком в Москву, безкінечні 72 години суду, який так і не зміг засудити Шевцова у Вінниці за державну зраду, бо із Києва дзвонили в суд «високі дяді» та вимагали відпустити Антона…

І він тоді уник покарання, бо в травні прокуратура Вінницької області закрила справу проти Шевцова, яку пів року готувала СБУ. Неважко і тут вирахувати зв’язок — Порошенко при владі, Березенко — племінник нині покійного Матвієнка, приятеля Порошенка. А ще товариш — начальник Антитерористичного центру СБУ України.

– У цій загадковій історії про Шевцова є ще один кричущий факт — знайдені в його планшеті під час арешту списки українських ДРГ, в тому числі й загиблих при нез’ясованих обставинах… І кажуть, окремо список агентури… Може, саме здача цих списків стала ціною волі для «сепаратиста» Шевцова? Чи за нього заступились вчорашні «завгоспи», яких він завів до ВР?

«Пішов сам. Тому що не згоден з системою, де потрібна красива картинка для ЗМІ, а не результат. Саме цій картинці ми зобов’язані развалу та бардаку, який коїться в країні», — написав він у себе на facebook.

Нині його роз­­шукує вже Центральний апарат МВС, бо два начальники поліції Вінниччини — це нонсенс!

Наші колеги — журналісти Бю­­­ро судової ін­формації – піс­ля скандального рішення суду про поновлення звернулись до Антона Шевцова з запитанням про його подальші дії та про те, чи планує він повернутися до Вінниці. Відповіді на момент виходу матеріалу ще не було.

Зате був ультиматум на адресу «33-го каналу», який нас не налякав… Бо ми вже пережили суди із генералом Литвиним із Херсону під час першого Майдану… І мали конфлікт із генералом Ноніком, який колись обклався золотими магазинами по всіх сусідніх областях… Ми всім їм показали справжню їхню мораль та ціну посад!

Тому «33-й канал» звернувся до речника МВС Артема Шевченка із запитанням про дії міністерства з огляду на поновлення через суд Шевцова на посаду керівника ГУНП у Він­ницькій області. Та написав заяву на ім’я нинішнього керівника поліції області Івана Іщенка про погрози і перешкоджання журналістській діяльності…

Коли верстався номер газети, сам Шевцов у facebook написав, звертаючись, ймовірно, до вінницької поліції: «Чекаю коментарів від рідної організації. І порахуйте мені вислугу. Там, по-моєму, і про пенсію можна говорити».

А перед тим Антон Шевцов, власник сторінки, закликав «русскую Украіну подняться и за­щітіть рускій язик від «закону про мову», щоб, як у 2014, «не победілі рагулі-фашисти». Настоящій підполковник, поновлений на генеральській посаді в Україні. Що ж, будемо зустрічати! Як розумієте — далі буде.

Під цим матеріалом підписується весь колектив «33-го каналу».

Відповіді від МВС чекаємо.

Такі погрози газеті «33-й канал» відкрито засудили численні ГО Вінниччини, партійні організації та депутати. «Українська стратегія Гройсмана» та ГО «Автомайдан Вінниччини» зробили офіційні заяви.