Музикант з Вінниці Сергій Асафатов (АСАФАТОV) став номінантом музичної премії “YUNA” в категорії “Відкриття року”. Його останній кліп “Море”, де він ледь не загинув на зйомках, вже має 600 тисяч переглядів. Претендентів у 17 номінаціях обирав комітет журі з 79 експертів — переважно директори радіостанцій та музичних каналів, власники медіахолдингів та інші.

Окрім Сергія Асафатова в категорію “Відкриття року” потрапило чотири гурти – Go_A, Kosmopolis, Lida Lee та Our Atlantic. Серед претендентів на перемогу в інших категоріях представлені вінничанка Оля Полякова, Alina Pash, Антитіла, O.Torvald, THE HARDKISS та інші. Церемонія нагородження YUNA-2021 відбудеться 30 березня 2021 року.
Додамо, що Сергій Асафатов – музикант, суперфіналіст десятого сезону шоу “Голос”, фронтмен та гітарист гурту «Jazzforacat». А розпочалась музична кар’єра Асафатова із школи-інтернату в Мурованих Курилівцях, від хлопчика відмовились рідні батьки.

-Бажання займатися музикою було і в дитинстві. Але тоді, на жаль, у мене не було можливості вчитися. Я завжди відчував музику, скільки себе пам’ятаю. Ще коли був маленьким і чув, як по радіо або телевізору грає якась пісня, чув її не так, як всі, -зізнався Сергій Асафатов. – Я потрапив в школу-інтернат, коли мені було років 5. Якщо чесно, це так давно було, що всього і не пам’ятаю.

Дитинство, коли був зовсім-зовсім маленьким, пам’ятаю уривками. А зараз мені взагалі мало віриться, що це зі мною відбувалося. Десь далеко всередині своєї душі це усвідомлюю, і вже прийняв, що це моя історія. Моя дорога, мій шлях, який я не вибирав, але він – мій. Думаю, я повинен був його пройти. Життя, яке я прожив в дитячому будинку, зробило мене тим, ким я є, навчило мене розбиратися в людях, в собі, допомогло рано подорослішати. Радий, що моє життя було саме таким, інакше я б не був тим, ким є.

Після закінчення інтернату, 17-річний Асафатов залишився один на один з дорослим життям, думав, що робити далі. Чим заробляти на життя? І коли хлопець був у відчаї, йому допомогла мама товариша. Жінка купила йому трубу і допомогла вступити до музичного училища. За 4 роки навчання Сергій освоїв 10 музичних інструментів. А на третьому курсі створив вже свою групу. Але успіх не приходив. І щоб хоч якось вижити, влаштувався в магазин музичних інструментів. Але якщо мрія про музичний успіх почала здійснюватися, то ось мрія про батьків і сім’ї так і залишилася нездійсненною.

Прийомних батьків Асафатов так і не дочекався, а про біологічних і чути не хоче. Образи досі терзають його серце. За словами музиканта, ці люди не зіграли ніякої ролі в його житті, крім того, що просто народили. Йому нецікаво, де вони живуть, і він не хотів би з ними бачитися. Для нього вони чужі, оскільки зрадили. Однак не тільки вони. Були в житті Сергія і невірні друзі, і нещасна любов. Тому він давно зрозумів, що може розраховувати тільки на себе і нікого не пускає до себе в серце. Але про свої почуття Асафатов не говорить.

Незважаючи на всі рани, які до сих пір не зажили в його серці, Сергій вірить в щиру любов і мріє про щасливу і велику родину. До слова, 19 лютого він виступв у рідній Вінниці в обласній філармонії. Всі були квитки продані, то ж був аншлаг!

Віталіна Володимирова