Прихильники Володимира Сличука звернулися до депутатів та в.о. міського голови Липовецької територіальної громади. Ось що вони вимагають:

«За результатами виборів Росошанська ОТГ увійшла до складу Липовецької територіальної громади. Хоча за три роки існування Росошанська ОТГ проявила себе самодостатньою в галузі освіти, культури, медицини, благоустрою та соціального забезпечення.

Рішенням Липовецької міської ради від 4 грудня 2020 року старостою Росошанської громади призначено Юрія Кошалка. Але жителі Росоші та селища Липовець категорично проти, щоб життя і майбутнє нашої громади вирішувалося без нашої участі.

На сьогоднішній день ми не бачимо кращого керівника і старости як Володимир Сличук. За 18 років роботи він проявив себе як господар, грамотний фінансист, розумний і толерантний керівник. За ним реальні справи, а не порожні обіцянки: газифікація сіл, проведення водогону, вуличні дороги з асфальтним покриттям, капітальні ремонти у школі, дитсадку, будинку культури, амбулаторії.

Просимо призначити збори громади і заслухати думку людей. Або розглянути на сесії питання щодо перепризначення старости. В разі ігнорування наших вимог, будемо звертатися до Вінницької обласної ради, Вінницької ОДА, Кабінету Міністрів та Верховної Ради. А якщо і ці звернення не принесуть результату, будемо блокувати автомобільну магістраль.

Сподіваємося, що керівництво ради, депутатський корпус ухвалять рішення, яке задовольняє побажання громади», – Т. С. Метельова, Г. В. Шумник, В. О. Мазуренко, Г. П. Климчук, усього 410 підписів.

Виконуюча голови Липовецької міськради Олеся Назаренко повідомила, що зараз немає законних причин для перепризначення старост, але громадські слухання відбуваються.

– 4 грудня на 1 сесії Липовецької міської ради 8 скликання депутати затвердили запропоновані тодішнім головою кандидатів. Так, старостою сіл Росоша та селища Липовець став Юрій Кошалко. Юридичних підстав для дострокового припинення повноважень призначеного старости немає. Але ми маємо звернення від декількох громад щодо призначення старост, тому будемо проводити громадські слухання і разом шукати альтернативні рішення.

– Як відомо, міський голова Микола Грушко склав свої повноваження, чи вже відомо, коли будуть перевибори?

– Ще у грудні відправили відповідний лист до ЦВК, але відповіді так і не отримали.