Такий крок чиновники пояснюють «оптимізацією діяльності установ системи соціального захисту населення, підвищенням ефективності роботи та покращенням соціального захисту осіб з інвалідністю та громадян похилого віку”.

Згідно проекту Плисківський психоневрологічний інтернат у Погребищенському районі, котрий у 2019 році потрапив у скандал, планують реорганізувати і приєднати до обласного пансіонату для осіб з інвалідністю та людей похилого віку.

У проекті документу йдеться: “Повідомити про наступне вивільнення виконуючого обов’язки директора Плисківського психоневрологічного інтернату Тислюка Павла Вікторовича. Повідомити у встановленому чинним законодавством України порядку працівників Плисківського психоневрологічного інтернату про реорганізацію юридичної особи. Забезпечити дотримання соціально-правових гарантій працівників інтернату у порядку та на умовах, визначених чинним законодавством України».

Нагадаємо, скандал навколо Плисківського інтернату спалахнув після публікації відео, відзнятого громадськими активістами. Вони зафіксували, як групу психічно хворих людей утримують в зачиненій кімнаті абсолютно голими. В темній кімнаті з кахельною підлогою перебували люди різної статі та віку, їх тривалий час не допускали до вбиралень. Минулого року проект про реорганізацію закладу вже планували розглянути, але цього не сталося.

Ілона ВАЛЬТЕР