«Я завжди був і буду «ЗА» червоно-чорний прапор! Проблема у суперечливому тексті проєкту рішення», — пояснює Сергій Кицишин.

– У минулому році Вінницька обласна рада затвердила перелік дат вшанування пам’яті героїв національно-визвольної боротьби. А сьогодні, у дні, коли Україна віддає шану громадянському подвигу, патріотизму і мужності людей, які виступали на захист демократичних цінностей на Майдані, мер селища Сергій Кицишин, депутат партії «Слуга народу» Л. Томі­на та депутат самовисуванець Ю. По­номар на черговій сесії Тиврівської селищної ради проголосували проти такого рішення. Частина депутатів вирішила утриматися, тобто теж не підтримала. Громадо, знай своїх «героїв», — обурюється Інна Суверток.

Серед мешканців Тиврова, волонтерів та депутатів різних рівнів виникла «гаряча» дискусія. Чи не став Тиврів оплотом антиукраїнського активу? — запитують вінничани.

Що стало причиною такого голосування, наш кореспондент поцікавився у Тиврівського селищного голови Сергія Кицишина.

Сергій Кицишин

– Я не проти червоно-чорного стягу, а проти тексту проєкту рішення, в якому багато суперечливих моментів. По-перше, там вказано, що селищна рада вирішила рекомендувати селищній раді. Як таке можливо? По-друге, у додатку до згаданого проєкту рішення рекомендується піднімати прапор ОУН УПА тільки у деякі дати, наприклад, день народження Степана Бандери, створення ОУН — всього 9 дат, але це ж далеко не увесь перелік події національно-визвольної боротьби, і не усі герої? І чому червоно-чорний стяг має підійматися у траурному оформленні у дні, які не є трагічними в історії України?

Проєкт рішення був підготовлений на основі листа від ГО «Тивирці». Його мав би опрацювати наш юрист, але цього не зробив, за що вже отримав покарання. А головне — не зрозуміло, як пропустили його депутати комісії з депутатської етики? Чи читали вони його взагалі?

Ті ж депутати, які детально ознайомились із текстом, були проти або утрималися. Але ніхто з них не заперечує саму ідею.

До наступної сесії буде підготовлений новий проєкт рішення, перед тим маю намір потрапити на комісію, щоб усе роз’яснити депутатам. І, думаю, ми знайдемо порозуміння.