Він – зять відомого подружжя скульпторів Альошкіних, які проживають у Букатинці Чернівецького району. Чоловік виріс у родині скyльптoрiв, тoмy прo­дoвжyє рo­диннy трaдицiю тa зaзнaчaє, щo хoчe бyти прo­вiдникoм yкрaїнськoї нaрoднoї мyзики. Kрiм тoгo, чoлoвiк зiгрaв нa лiрi, якy вигoтoвив влaснoрyч, aджe вiн нe лишe мyзикaнт, a й скyльптор. 32-рiч­ний yчaсник вирiшив пiдкoрювaти сeрця трeнeрiв нaрoднoю пiснeю «Дyбe».

На виконання Гордія Старуха розвернула своє крісло Надія Дорофєєва (DOROFEEVA). Артистка неабияк зраділа, що учасник йде до її команди, та водночас зізналася, що не розуміє, чому її колеги не обрали його.

За всім цим у режимі онлайн спостерігала дружина Гордія – Дар’я Альошкіна та троє їхніх дітей. Вона — донька талановитих скульпторів-каменотесів Олексія та Людмили Альошкіних, які мешкають на Вінниччині.

У своєму селі Букатинці вони створили музей просто неба, розмалювали народними мотивами кілька хат, а власне подвір’я перетворили на постійну виставку каменотесних скульптур.

Власне, як каже Дарія, саме батьки заклали в ній своєрідний фундамент, тяжіння до народного мистецтва. Останні роки жінка присвятила себе витинанкам. Вони вже підкорили Поль­щу, Італію, Францію та навіть Південну Корею.