– Пані Олександра, після засудження Стерненка Ви ініціювали збір підписів у Верховній раді про відставку Генпрокурора Венедиктової, які фракції підтримали?

– Збір підписів за відставку Генпрокурорки ще триває, адже ми хочемо залучити якомога більше депутатів. Наразі окремі депутати з різних фракцій вже підписали постанову, і ми впевнені, що з тим беззаконням, яке зараз відбувається в країні, цих підписів ставатиме все більше.

– Чи відомо Вам про збір підписів на підтримку політв’язнів у Вінниці?

– Звісно, адже серед ініціаторів збору підписів є члени нашого партійного осередку, зокрема громадський діяч Богдан Куценко та підприємець Ярослав Мрочко. Зазначу, що збір підписів на підтримку політв’язнів відбувся без залучення політичних сил. Це бажання свідомих вінничан зрозуміти – на чиєму ж боці місцева влада? А також можливість показати Володимиру Зеленському, Ірині Венедиктовій та іншим можновладцям, що українці не дадуть безпідставно ув’язнювати активістів, військових та волонтерів через політичні загравання з проросійськими силами та виходитимуть на вулиці за свої права.

Нині зібрано вже 160 підписів вінничан, їх надіслали до Вінницьких обласної та міської рад, Вінницької ОДА. Дуже сподіваюся, що наші місцеві ради підтримають приклад Львівської обласної ради, Івано-Франківської, Чернівецької та Дрогобицької міських рад – і звернуться до Володимира Зеленського з вимогою припинити політичні переслідування та почати справжню судову реформу.