– Ольго, вже більше 20 років любовний трикутник вашої історії на вустах усієї України. Як вам виступати з двома чоловіками, один із яких — колишній?

– Працювати з ними разом — дуже круто. Я добре знаю Женю Паперного, мого першого чоловіка, а він мене. Жодних образ у нас не залишилось. Євген і Віталій до сих пір дивуються тому, що наш любовний трикутник цікавить українців. Ще тоді люди були приголомшені, бо в театрі вирували шалені пристрасті. Це було легендарно, таких романів сьогодні не зустрінеш. Від себе скажу: справжню любов мені було не приховати. Пристрасть до Віталія горіла в моїх очах. Я була заміжня. Євген, колишній чоловік, няньчив вдома дитину, а я вся горіла від кохання на одній сцені з Борисюком. І от тепер ми 25 років разом… Євген також влаштував свою долю. У нього прекрасна дружина. Ми всі дружимо та працюємо разом у декількох виставах, одна з яких — це «Сублімація…».

Ми ставимо одні комедії, а хочеться драми. Зараз роздумую над виставою у пам’ять Романа Віктюка. Саме в його виставі я колись закохалась у Євгена. Як зараз пам’ятаю його в ролі джентльмена у розкішному костюмі і з білим шарфом.

Та мушу визнати, що публіка сьогодні дуже змінилась. Публіка, яку виховав «Квартал» та інші подібні шоу, не сприймає серйозних вистав і поглядів естетики.

– Ольга Сумська та Віталій Борисюк очолили рейтинг найкрасивіших пар українського шоу-бізнесу. Зізнайтесь, були моменти, коли готові були розлучитись?

– Були періоди розпачу і зневіри… Але нас це лише загартувало. Наші почуття — це хімія, яка вже 25 років тримає нас разом. Я кохаю його, а він мене. Вистава «Сублімація любові» побудована на любовному трикутнику, із якого все починалось. Весь підтекст про нашу особисту історію. І режисери зробили на цьому акцент.

– Ваш чоловік Віталій Борисюк вразив прихильників виступом на «Голосі країни». Зізнавайтесь, чи очікувати нам його перемоги у двобої?

– Ох, це великий секрет. Але скажу відверто, що дуже рада, що мій чоловік бере участь у цьому шоу. Взагалі ініціатором була я. Але трішки здивована тим, що повернувся лише Олег… Зараз тривають репетиції разом з конкурентом до двобою. Вони виконають пісню Олега Винника «Вовчиця»…

– На сцені «Голосу» Ваш чоловік зізнався, що колись приревнував Вас до ще не відомого Олега Винника. Розкажіть про це знайомство, чи була інтрига насправді?

Олег був не відомий в Україні. Але вже тоді Німеччина знала його як артиста відомих мюзиклів. Ми з Віталієм вели «Ранкове шоу» на телебаченні. І одного дня до нас прийшов Олег. Я була вражена енергетикою та харизмою. А почитавши його репертуар, сміливо заявила, що Олег Винник стане відомим співаком… Чоловік і справді занервував. Сказав: «Олю, я за себе не ручаюсь».

– Розкажіть про Ваш виступ на «Танцях із зірками». Пара «Сум­ська та Петрожицька» підкорила багатьох. Ольго, ви серйозно заявили про те, що плануєте повернутись на паркет у наступному сезоні?

– Над участю у «Танці з зірками» я буду ще довго думати, бо це шалена робота. Я обожнюю контемп — це напрямок танцю. І з радістю повторила б румбу, яку танцювала у першому сезоні. Та зараз я ще подумаю, чи готова я фізично до такого проєкту.

А щодо Дарини, то вона могла б стати переможницею. Адже вона вже зараз улюблениця тисяч людей. Ми з нею дуже схожі особистості. І зараз розмірковуємо над тим, щоб взяти участь у спільному проєкті.

– Після серіалу «Кріпосна» Ксенія Мішина стала знаменитістю. Ви там зіграли роль мами Косача. Чи правда, що вас не запросили на нагородження учасників серіалу? Яке акторське продовження вашої героїні? Скоро ж буде третій сезон.

– Подібна тенденція пішла вже давно. Був навіть випадок, коли фільм номінували на телетріумф. А мене як головну актрису не запросили на вручення. Тому зараз, після «Кріпосної», я навіть і не здивувалась..

Софії Косач у наступному сезоні буде дуже мало. Але сцени будуть і справді драматичні…

– Чи продовжить Ваша найменша донечка Ганна династію акторів Сумських, якій вже більше 140 років?

– Найменша донечка навчається у театральному університеті, вже на 2-му курсі. Вона впевнено продовжує нашу династію. І я знаю, що в неї велике майбутнє попереду. Зараз дуже нелегкий етап її життя, бо з ранку до вечора вона опановує акторське мистецтво. Та це її не лякає, вона ж виросла у творчій родині і добре знає життя акторів ізсередини.

Навчання важке, хоч дома у неї два педагоги. Як правило, діти акторів не слухають батьків, бо тиск нашого авторитету їх лякає. А от коли викладач не має відношення до родини, то в нього набагато легше вчитись.

– Ольгу Сумську обожнюють мільйони. Пригадайте, коли Ви вирішили, що ваша зірка засяє на театральній сцені?

– Я не хотіла бути артисткою. Я мріяла бути дизайнеркою. Вже зараз, у зрілому віці, маю свою колекцію українського одягу. У 5 років я малювала сукні, а потім жила цими мріями. Зараз раджу всім ризикувати, щоб отримати бажане. І розуміти, що ніколи не пізно почати все з початку. Професія актриси прийшла вже пізніше. У років 16 я точно знала, що сцена — це все моє життя!

Від автора. Зараз Ользі Сумській 54 роки. Але виглядає вона так, що можуть позаздрити і 20-річні дівчата. Отож, рівняйтесь!

Софія Копач