Маємо до 2500 Ковід хворих в лікарнях! До епідемпорогу на Вінниччині 2,6 відсотка!

Таких вихідних у Вінницькій області ще не було. Родичі залежних від кисню коронавірусних хворих телефонували на гарячу лінію «33-го» та повідомляли, що хворих перевели на концентрат, бо ще не приїхала машина з киснем. А він не всім підходить! Рідні задихаються!

Міські лікарні, які лікують коронавірусних хворих переповнені. Міський голова Сергій Моргунов на брифінгу заявив, що міські лікарні більше не мають ресурсів створювати додаткові ліжка. І попросив область розширювати своі площі.

Обласна інфекційна лікарня, відкрита нещодавно, вже заповнена вщент пацієнтами, як і інші лікарні в області. Везуть хворих в райони. Але і там місць залишилось небагато

Тільки вдумайтесь – сьогодні в лікарнях області коронавірус лікують 2270 пацієнтів. 

З них у важкому стані – 1310. 

Більше 2 тисяч пацієнтів залежні від кисню! 

Тобто балони із ним – це їхнє життя. Тому налагоджена його доставка – має тепер ціну чийогось життя.

І в суботу, як повідомили наші джерела, в багатьох лікарнях області чекали машини, які їхала зі Львова та інших областей. Кисню потрібно дуже багато. Станція із виробництва власного, яка має запрацювати на базі обласної інфекційки, ще монтується. із цими балонами.

В цей час пацієнтів, які потребували кисню перевели на концентрат.

Але багатьом він не підходив.

Чому нам везуть кисень з інших областей і як так стається, що не було запасів – в розслідуванні наших кореспондентів.

Ми вже місяць в трійці лідерів по захворюванню. Через день – маємо найвищі показники в Україні. Залишилось рятівних 2, 6 відсотки до епідемпорогу. Чи на довго це? Кількість хворих вже перевищує 60 на 100000.

А тим часом, в області повільно, але вакцинують лікарів, які лікують таких хворих індійською вакциною. Ось що повідомила нардеп від Вінниччини Ірина Борзова, яка на цьому тижні вакцинувалась: – Сьогодні у Вінниці лікарні переповнені пацієнтами з СOVID-19. Людей з Вінниці везуть у лікарні інших районів, бо у обласному центрі немає місць. За словами медиків, кількість важких пацієнтів збільшилась.

Ризик захворіти самій на «ковід», заразити людей та наслідки від хвороби серйозніші, ніж від щеплення. Я відповідальна за тих, хто поряд. Вакцинуватися індійським аналогом схваленої ВООЗ AstraZeneca безпечніше, ніж залишатися без щеплення.

Всього в Україні вже вакцинувалось 28237 медиків та лідерів влади, спортивного та культурного життя, нардепів, які показують приклад і популяризують вакцинацію.

Це перший раз. Другий – жодного.

Тетяна Квасюк