Людмила Щербаківська під час обговорення запитала:

– Навіщо ділити земельну ділянку, якщо ділянка обласної ради і хоспіс буде комунальним?

Сергій Кушнір пояснив:

– Це буде окреме комунальне підприємство, ми сьогодні ще до кінця не розуміємо за які кошти він буде будуватися… Сьогодні ми засвідчуємо свою готовність створити цей заклад. Земля залишається комунальною, цільове призначення не змінюється.

Андрій Ковальов:

– В. Шамрай подав лист на департамент охорони здоров’я, директор департаменту рекомендувала. Проект рішення розглянула комісія, 10 проголосували “За”, один утримався. Вчора внесли уточнення, щоб зняти усі маніпуляції. Зараз шляху назад немає.

Андрій Гижко зауважив:

– ЄС не голосує за основу.

Хоспіс потрібен. Але його можна створити на базі іншого комунального медичного закладу. Потрібно створити статут хоспісу і знайти вільне приміщення.

Галина Якубович додала:

– У третій лікарні хоспіс зараз на 30 ліжок, після ковіду буде 60. Хоспіс потрібен, по процедурі спочатку потрібно розділити ділянку.

Депутат Хребтій заявив:

– Сьогодні важкохворих привозять в обласну лікарню Пирогова і вони помирають у приймальному відділенні. Побудова хоспісу вкрай потрібна, навіть в ОТГ.

Вікторія Родінкова наполягала на економічну складову:

– Яка доцільність будувати хоспіс. Де економічне обгрунтування саме будівництва?

Після обговорення 56 депутатів проголосували “За”, рішення прийнято.

Людмила Станіславенко з трибуни подякувала колегам, які підтримала таке рішення, народним депутатам, зокрема І. Ткачуку і навіть собі…

Людмила Поліщук
Фото Сергія Хіміча