– Ось наші врятовані хлопці, стан на сьогодні – живі, не здорові, їдять, говорять, чекають на справжню весну та виглядають у вікна опікового свою хлопчачу волю на вулиці…, – повідомляв 33-й канал ріно 6 років тому із опікового віддулення ілкаоін Пирогова, де лікарі та волонтери із всього світу рятували двох школярів після ураження сумом у 27 тисяч вольт на залізниці.

–  Ілля легший, але не легкий, бо в понеділок має шанс виписатись додому і ходити в лікарню на перевязки. Але дивлячись на його спалене обличчя, спалену вію, брови, губи і обпечену руку, розумієш – попереду багато операцій із пластики, важких, болючих і дорогих! Його мамі не легше – до хворої на онко молодшої доньки вночі приїздила “швидка”, тиснуть власники найманої квартири, з якими поки що вирішене питання щомісячної оплати в 2000 грн…

ПО РОСТІКУ – ДОБРЕ, КРАЩЕ, АЛЕ НЕ ЛЕГШЕ… Бо малий вночі кричав від болю на грудях, зходить шкіра, барахлить печінка, болить обпечений пах і шия, підтікають бинти по всьому тілу… НЕ ДАЙ БОГ таке пережити! АЛЕ він разом із мамою тримається як дорослий мужик,зціпив зуби і терпить дуже болючі перевязки, дякував як міг хлопцям із АТО, що принесли прямо в палату три коробки із бинтами, шприцами і подарунками від бійців!

Це було дуже зворушливо, коли хлопці зі передової перераховують мамі Люді для Ростіка може свої останні 20-30 гривень… Але ж і мама Люда так само на останні трудові гривні разом із сином пекла на АТО пиріжки для пацанів з передка! Тепер вони дякують своїм “вітаннячками”! І так має бути, бо тільки СВІЙ може виручити СВОГО у важку хвилину, врятувати, витягти із безодні, закрити від смерті… ПО РОСТІКУ буде в рази важча реабілітація, дорога, тривала… На неї РАЗОМ збираємо ГРОШІ! Сподіваємось, що його ШАНСИ на ЖИТТЯ вже 100%, бо дуже хочеться в це ВІРИТИ завдяки ВСІМ НАМ! І ВСІМ НАМ ПРИВІТ ВІД ХЛОПЦІВ! ДЯКУЮ! ЛЮДИ _ ВИ СУПЕР!

І ми всі тоді разом врятували цих хлопців, які заради пустощів та заміть навчання у репетитора залізли на залічничний вагон…

Фото Сергія Хіміча
Роман Ковальський