– Іменем України сьогодні прийшли рішення, яке підриває довіру до держави Україна і засад місцевого самоврядування. Бо час повернути назад неможливо і в 16-му році у тодішнього голови Гранова був шанс об’єднати нас у громаду. Він цей шанс втратив і нині в суді відновлює хвилю ворожнечі в селах… , – прокоментувала рішення суду голова Краснопільської ОТГ Катерина Романенко.

– Це рішення не відновлює Гранівську ОТГ і не скасовує результати виборів восени минулого року. Це спроба повернути собі владу людиною, яка нині має 2 тисячі гектарів та колотить людьми.

Водночас позивач – колишній сільський голова Гранова Віктор Боднюк після суду висловив задоволення цим рішенням, яке повернуло йому віру в суди в Україні… Але які юридичні та моральні наслідки буде мати це рішення трьох судді 7-го Апеляційного суду на майбутнє Краснопільської ОТГ і громади його рідного села Віктор Максимович не встиг сказати, бо тут же почав сваритись із журналістом і обзивати своїх “ворогів”…

Також експерт Вінницької ОДА часів затвердження перспективних планів об’єднанних громад області Олег Левченко назвав ці суди щодо змін перспективних планів “даремною спробою повернути собі владу та авторитет у громадах людьми, яким оцінку вже дали вибори восени 2020-го року. Будь-який позов і рішення суду по перспективних планах нині є абсолютно не дієвим, бо ці плани давно стали історією. Далі було рішення ВР і проведені вибори до ОТГ, які засвідчили новий адміністративний устрій в Україні та на Вінниччині… На цих судах нині заробляють хіба що адвокати… ”

Нагадаємо, що 6 громад на Вінниччині через суди намагаються оскаржити рішення Вінницької ОДА по перспективних планах об’єднання громад в ОТГ.

Роман Ковальський