Ось як прокоментував події на Банковій Влад Сорд:

-Друзі, ви неймовірні! Я просто прийшов відстояти свої принципи, як виходив за вільну країну щоразу, починаючи з Революції Гідності, особливо ні на що не розраховуючи – і був просто шокований вашою шаленою, несамовитою підтримкою, коли її побачив. Я не збираюсь нікого кидати – і всім серцем вдячний кожному, хто не покинув мене в скрутну хвилину. Бо культура – то аж ніяк не про літературу та книговидання.

Прокидатися вдома – дуже круто, але це не має значення, доки на свободі повно катів, убивць, колаборантів та ватніків, за вікном хурделить поліцейське свавілля, а за ґратами Ріф, Стерненко та решта патріотів-політв’язнів

Допоки ситуація не почне змінюватись – ніхто з нас не почуватиметься в безпеці, не почуватиметься вільним

Не обійшлося й без чорнушних закидів недобросовісних медіа та гайпожерів, на кшталт:

– я псевдоветеран (sic!)

– я голосував за Зеленського

– на відео не просто схожа на мене (або на Дзідзьо чи ще тисячу різних бородатих чоловіків у чорних куртках) людина, а конкретно я

– я 100500 разів судимий за зброю

– я патологічний втікач з армії

– я проплачений професійний активіст

– я працюю на Авакова

– я аґент Петра Порошенка

– я аґент кремля

– я аґент Сороса

– тощо

То смішно і з часом усе спростується (як то завжди було і буде), але, що важливіше – вчора прокотилася хвиля вручення підозр, зокрема, ледве ми попрощалися, одну вручили моєму близькому другу Євгену “Хірургу” Строканю, тож не дивуймося, коли аналогічні звинувачення полетять на адресу Жені й решти. Вчора він жартував: я, певно, буду наступним. Хех. Наступний, друзі, тепер кожен з нас.

Не мовчіть, приходьте підтримати Хірурга, ветерана й громадського активіста, з яким я особисто мав честь воювати пліч-о-пліч. Приходьте підтримати інших хлопців, шукайте інформацію. Ми своїх не кидаємо!

Валентина Лісова