Але частина депутатів від “Української стратегії Гройсмана” та “Батьківщини” відмовилися реєструватися. Вимагають від міського голови змінити порядок денний.

– Першим питанням має бути про матеріальну допомогу людям, які її потребують, – вимагають депутати.

– То ви не голосуєте за виконком, який і розглядає ці питання, – пояснює В. Качур.

– А ви заветували наш регламент, – наполягають депутати більшості.

На порядку денному сьогодні виносилося багато важливих для Немирівської громади питань: створення виконкому, земельні питання, ліквідація сільських рад.

ОНОВЛЕНО:

– З сьогоднішнього дня почався відлік до наступних виборів, – заявив Немирівський міський голова Віктор Качур після того, як депутати “Європейської Солідарності”, “Української стратегії Гройсмана”, “Батьківщини” покинули сесійну залу так і не зареєструвавшись.

“Більшовики”, як називають депутатську більшість у Немирові, вимагали визнати зустріч з громадою в Сокільці – виїзною сесією.

– Ви можете збиратися хоч на Мальдівах, але це не сесія! – заявив міський голова. – Сьогодні на порядку денному були нагальні питання громади: земельні питання, інвестиційні проекти, ліквідація сільських рад. Але найважливіше – створення виконкому, який забезпечує життєдіяльність громади, у тому числі й надання одноразової матеріальної допомоги громадянам. Але більшість блокує сесію, а одже розвиток громади, щоб поставити під сумнів роботу міського голови, цим самим створити умови для позачергових виборів.

Під час бурхливої дискусії  прозвучали звинувачення щодо несплати податків родичами одного з депутатів-фермерів та про незаконну приватизацію гектарів орної землі іншим депутатам із більшості. Про ці факти детальніше читайте у наступному номері газети 33 канал.

Людмила Поліщук
Фото та відео Сергія Хіміча