– Не маю жодного відношення ні до цієї будівельної організації, ні до інших забудовників. Лише хочу, аби забудовник «Софії» виконав свої зобов’язання, — запевнив кореспондентів та людей депутат Вінницької облради Олександр Масленніков.

У понеділок у кабінеті сільського голови Сергія Сітарського представник будівельної компанії, власники квартир та депутат Масленніков намагалися знайти ви­рішення цього питання.

– Усі 11 побудованих секцій уже здано в експлуатацію ДАБІ України. Присвоєні адреси. 4 секції, а це 150 квартир, створили ОСББ. Будинок офіційно підключений до електрики та газопостачання. З жовтня минулого року власники сплачують за доставку газу. Люди хочуть заселятися у свої помешкання. Але проблема із водопостачанням. В Агрономічному низький тиск у водогоні, тому забудовник зробив все можливе, щоб тиск збільшити. Проклали мережу водопроводу по провулку Архітектурному у Вінниці. Кільцювання системи збільшило тиск в мережі у всьому селі та житловому комплексі «Софія». На черзі — роботи по реконструкції каналізаційно-насосної станції, уже укладений договір із підрядником та закуповується обладнання. До 1 липня реконструкція КНС буде закінчена. Звертаємося до депутатів Агрономічної сільської ради, щоб дали дозвіл підключити воду, — повідомила голова ОСББ «Софія Агрономічне» Алла Шульгіна.

– Але це питання блокує депутат Вінницької облради і член виконкому в Агрономічному Олександр Масленніков. Його пов’язують із забудовником «Каскадбудінвест», який поруч зводить ще одну багатоповерхівку з ліфтом. Там житло набагато дорожче, ніж у нашому ЖК. Тому поки вони не розпродають свої квартири, їм не вигідно пускати воду у наш будинок, бо тоді люди будуть купувати квартири у «Софії», а не у них, — обурюються власники нових квартир.

– До жодного будівництва, яке здійснюється в Агрономічній ОТГ, я не маю відношення. Інтереси якихось забудовників не представляю. Ні у мене, ні у моїх родичів чи підставних осіб тут немає навіть земельної ділянки. Я тут як представник виконкому. Готовий взяти зараз на себе увесь негатив і вимагаю від забудовника виконання усіх його вимог. Він завтра зникне, а ви знову прийдете сюди, що вас «кинули», — заявив Олександр Масленніков на зустрічі з людьми.

Голова Агрономічної ОТГ Сергій Сітарський пояснив, що він особисто не проти підключити «Софію» до водопостачання, але на минулому виконкомі депутати не підтримали таке рішення.

– Готовий 31 березня ще раз зібрати виконавчий комітет, щоб розглянути лише це питання. А до цього пропоную укласти тристоронню угоду між забудовником, власниками квартир та сільською радою і прописати усі умови та строки виконання робіт по реконструкції каналізаційно-насосної станції та подальше асфальтування проїжджої частини та благоустрою прилеглої території, — запевнив Сергій Сітарський.

31 березня власники ЖК «Софія» мають намір знову збиратися біля сільської ради. Запевняють: якщо депутати не дослухаються до їхньої думки, будуть перекривати дорогу.

Людмила ПОЛІЩУК
Фото та відео Сергія ХІМІЧА