Учасники похорону перекривають рух транспорту і блокують тротуари.

Все більше скарг приходить від вінничан про те, що біля ритуальних служб скупчується велика кількість автомобілів — учасників похоронних процесій, а це блокує рух транспорту та пішоходів на тротуарах.

Як відомо, через коронавірус ці служби у Вінниці працюють майже цілодобово.

Наприклад, ось що повідомляють вінничани, які проживають по вулиці Батозькій, навпроти нового «Епіцентру».

– Тут вузька дорога, поламані тротуари. Але найбільше дошкуляють автівки, які паркуються біля ритуального центру «Реквієм». Загороджують навіть пішохідну зону. Ніде з коляскою проїхати та навіть із зустрічним пішоходом розминутися, доводиться виходити на проїжджу частину. Розуміємо, що похорони — це горе для людей. Але чому б ритуальній агенції не облаштувати свою паркову зону? — обурюються мешканці Батозької.

Наш кореспондент звернувся до керівника ритуальної агенції «Реквієм» Михайла Паньківа.

– Наших відвідувачів ми просимо залишати авто на парковці «Епіцентру». Але по сусідству багато інших підприємств та організацій, до їхньої діяльності та клієнтів ми не маємо ніякого відношення. Окрема тема — це культура водіїв. Неподалік стоїть знак «Парковка заборонена», але на нього ніхто чомусь не зважає. Найближчим часом ситуація зміниться. Бо, наскільки мені відомо, ось-ось має розпочатися реконструкція вулиці Батозької. Планується перенести трамвайні колії, розширити дорогу, тротуари, навіть облаштувати велосипедні доріжки.

У департаменті комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради повідомили, що роботи з реконструкції вул. Батозької (від проспекту Коцюбинського до вулиці Академіка Янгеля) уже розпочалися і мають закінчитися до 30 червня 2021 року.

Людмила ПОЛІЩУК