У ділків вилучено майже 4,5 тони фальсифікованого алкоголю сумнівної якості на майже півмільйона гривень за цінами чорного ринку.

Контрафактний товар під виглядом марок відомих брендів правоохоронці виявили у вантажівках одного з приватних поштових операторів. За оперативною інформацією, замовники продукції планували реалізувати її через афілійовані точки роздрібної торгівлі на території регіону.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Встановлюються джерела походження сировини і місця підпільного виробництва фальсифікату.

Заходи із попередження нелегального збуту підакцизної продукції проводились спільно з Головним управлінням Державної фіскальної служби у Вінницькій області за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

Нагадаємо, що у цьому році СБУ також заблокувала на Вінниччині кустарне виробництво алкогольної продукції та її реалізацію через інтернет-магазин. У зловмисників було вилучено понад 8 тонн підготовленого до збуту фальсифікату.

Сімом учасникам протиправної діяльності повідомлено про підозру. Обвинувальні акти стосовно чотирьох з них направлено до суду.

До речі, не вперше із Могилів-Подільського від місцевих мешканців надходить інформація про мінімум 6 цехів із виробництва фальшивого алкоголю в цьому прикордонному місці. Але всі спроби прикрити цей бізнес могилівського кримінального світу зазнають поразок… Мабуть, надто багато місцевих та столичних посадовців годуються із цієї годівнички?

Роман Ковальський