Після публікацій про конфлікт у ЖК «Софія», що при в’їзді у село Агрономічне, до редакції звернулися мешканці вулиці Гагаріна. Люди скаржаться на нового забудовника, що він порушує їхні права.

– По вулиці Гагаріна живуть переважно люди похилого віку. Тут старенькі хати та городи. Але нещодавно на Гагаріна почалося масштабне будівництво. З’явився забудовник, який викупив стареньку оселю на 25 сотках, нагнав сюди великогабаритної техніки та почав рити котлован. У нас шибки в хатах тріщать. Його будівельники ходять по чужих дворах, як у себе вдома, роблять якісь заміри і погрожують людям, що скоро їх знесуть, щоб побудувати парковку до багатоповерхівки. Ми уже звернулися до поліції, бо страшно жити, – обурюється Ольга Скороходова.

Мешканці вул. Гагаріна
звернулися за допомогою до сільської ради. Голова громади Сергій Сітарський попросив дозвільні документи у забудовника, щоб виявити можливі порушення.

– До нас двічі зверталися жителі Гагаріна зі скаргами на забудовника Сергія Мізина, який там викупив дві стареньких хати і будує багатоповерхівку. Його запросили на земельну комісію. Він надав документи, що будує приватну будівлю на 3 поверхи плюс можливий 4-й цокольний поверх. Комісія виїхала на місце. Побачили, що фундамент закладається досить потужний. Мешканці кажуть, що в Інтернеті вже є інформація, що тут буде 7-поверховий моноліт. Ріелторські агентства уже продають квартири на 6-му поверсі. Зв’язалися з цим ріелтором, він пояснив, що помилився, і забрав оголошення. Зійшлися на тому, що забудовник будується відповідно до своїх дозвільних документів, без порушення норми ДАБІ. Жителі Гагаріна можуть подати в суд, якщо вважають, що їхні інтереси тут порушуються. Сільська рада може виступити третьою особою.

На жаль, ситуація в Агрономічному стає напруженою, бо багато бажаючих хочуть будуватися біля Вінниці. Тому ми створили свій аграрний відділ, щоб контролювати цей процес, – повідомив Сергій Сітарський.

Людмила ПОЛІЩУК