Нещодавно мене запросили стати моделлю… для легендарної ляльки Barbie. Відчуття фантастичні! Колись, малечею, я мріяла про нову ляльку Barbie, а тепер сама стала нею!, – розповіла українська медик-доброволець та командирка Медичного батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич. – Майстриня Анастасія Недолуженко перевершила усі очікування, ще й вручила “моїй” ляльці жовто-блакитний прапор! Все як у житті…

Лялька Яни Зінкевич вже є в Інтернеті під номером 19.

За посиланням – неймовірна краса та можливість для українських діток через цікаву гру вивчати історії найвідоміших жінок нашої держави: https://bit.ly/3tl9Tea

– Просто неймовірно бути поруч в рейтингу з Княгинею Ольгою, Лесею Українкою та іншими неймовірними українками!, – додала Яна про свою Barbie, яка сидить у візочку із державними нагородами, Прапором і українській військовій формі. – Хлопчики та дівчатка повинні змалечку розуміти, що справжні цінності – це перш за все рівність, взаємопідтримка, право на недискримінацію та можливість обирати будь-яку професію, що відповідає твоєму справжньому покликанню.

Діти мають рости з переконанням, що мрії досяжні. Головне проявити наполегливість і працювати на повну, долаючи різноманітні стереотипи та ламаючи всілякі упередження.

Нагадаємо, що Яна Зінкевич – українська медик-доброволець. Начальниця Медичного управління та реабілітації бійців Української Добровольчої Армії (до 2016 року — Добровольчого українського корпусу «Правий сектор») під час війни на сході України. Командирка Медичного батальйону «Госпітальєри».

За період активної фази АТО, починаючи з 2014 року, особисто витягла та врятувала більше двох сотень поранених українських солдатів з передової. Створила та протягом тривалого часу керувала медичним батальйоном «Госпітальєри», що з часу створення врятував понад 2500 поранених українських воїнів та цивільних осіб з передової.

Після перенесених операцій та реабілітації пересувається в інвалідному візку.

А з історії Барбі (англ. Barbie, зменшувальне від Barbara (Барбара)) відомо, що це лялька американської компанії Mattel, спочатку дитяча іграшка, переважно для хлопчиків і дівчаток 3 — 14 років, а нині ще й об’єкт, який часто колекціонується дорослими людьми. Була вперше випущена в 1959 році, в США, штат Вісконсин. Її «мамою» є Рут Гендлер. Повне ім’я Барбі — Барбара Міллісент Робертс.

Роман Ковальський