Про це повідомляє перший заступник голови Вінницької ОДА Наталя Заболотна.

26 квітня цього року минає 35 річниця найбільшої в світовій історії техногенної катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції, якій судилося стати незагойною раною для всього людства.

– Від імені Сергій Борзов – голова Вінницької ОДА та від себе особисто дякую, тим 4 011 ліквідаторам Вінниччини, які першими прийняли бій з тією страшною катастрофою. Вони, ризикуючи найціннішим – своїм життям, захистили весь світ від палаючого реактора, – подякувала Наталя Заболотна.

Сотні тисяч родин відчули надзвичайний біль цієї трагедії. Тисячі родин були змушені покинути свої домівки. Сім’ї, чоловіки чи дружини яких, будучи пожежниками чи військовослужбовцями, працівниками будівельних і транспортних організацій, медиками – найбільше відчули чого вартує та самовідданість і відповідальність, з якою вони працювали.

– На вшанування відваги людей, які тридцять п’ять років тому протистояли наслідкам аварії на Чорнобильській атомній електростанції за ініціативи та підтримки Сергія Борзова сьогодні ми розпочинаємо обласну естафету пам’яті «Чорнобильська трагедія: подвиг, пам’ять, майбутнє», якою ми об’єднаємо всіх мешканців Вінницької області та вшануємо героїзм наших земляків, – повідомила перша заступник губернатора Вінниччини. – Нинішнє і прийдешнє покоління назавжди залишиться у неоплатному боргу перед Вами, людьми, які ціною власного здоров’я і навіть життя захистили нас від страшної трагедії.

Людмила ПОЛІЩУК