У квітні на 11 державних підприємствах Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства проводяться масштабні спільні навчання і тренування лісівників та рятувальників Державної служби з надзвичайних ситуацій з гасіння лісової пожежі. До тренувань залучено всього 700 чоловік, 184 одиниці техніки , в тому числі 200 рятувальників та 42 одиниці техніки ДСНС. Пройшов захід і на базі Гайсинського лісництва ДП «Гайсинський лісгосп» (директор М.Лащенко, головний лісничий С.Руденко, лісничий П.Латюк).

У спільних навчаннях взяли участь рятувальники Гайсинської ДПРЧ-10 та державна лісова охорона Гайсинського лісництва: лісничий Петро Латюк, помічник лісничого Антон Карафізі, майтри лісу Петро Митко, Павло Савельєв, єгер Михайло Толочко, пожежний сторож Іван Килімник.

Метою цих тактико-спеціальних навчань з гасіння умовної лісової пожежі є відпрацювання взаємодії рятувальників і лісівників при гасінні лісових пожеж, вивчення оперативно-тактичної характеристики лісництва, особливостей гасіння пожеж в екосистемах.

Задля відпрацювання спільних дій в разі виникнення загорань у лісовому масиві лісівниками та представниками ДСНС в ході навчання створюють умовне загоряння. Для локалізації осередку пожежі застосовують протипожежну техніку та інвентар.

– Лісівники та рятувальники під час тренувальних навчань зуміли організувати злагоджену спільну роботу та погасили умовне загоряння. Не було допущено перекидання вогню на лісові насадження, «пожежа» не переросла у «верхову». Таким чином учасники тренувань довели готовність до гасіння лісових пожеж, – розповідає учасник навчань, помічник лісничого Антон Карафізі.

Гайсинський лісгосп готовий до пожежонебезпечного періоду у лісі, приведено в належний стан пожежну техніку, інвентар, засоби зв’язку та техніку, пристосовану для гасіння лісових пожеж.

Гайсинські лісівники закликають населення бути обережним з вогнем у лісі, адже особисте правильне ставлення людини до лісу та власна відповідальна поведінка стануть запорукою збереження зеленого багатства України. Адже найкращий метод боротьби з вогнем у лісі – не допустити його появи.

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ