Вінницька «Нива» у Чернігові зіграла проти місцевого однойменного клубу із рахунком 2:2. На трибуни допускалися глядачі, серед яких були й вінницькі фани. Троє із них здійснили традиційний велопробіг на велосипедах, аби підтримати рідну команду. Вже третій за останні роки.

Учасники велопробігу тримали прапор «Ниви», «забрендували» свої веломашини у «зелено-білі кольори» за допомогою вимпелів і клубних шарфиків  тощо. Таким чином будь-хто в Україні, знайомий із футболом, міг зрозуміти, чиї це вболівальники. Подробицями заходу із «33-м каналом» поділився один із учасників велозаїзду Олег Семенов. Багатьом він відомий як автор експозиції з історії вінницького футболу, яка нещодавно розміщувалася в обласному краєзнавчому музеї.

-Із Вінниці до Чернігова – 400 км. Але невелику частину маршруту, через Київ в годину пік, ми проїхали автівкою, яка нас супроводжувала. Це лише через побоювання за безпеку учасників пробігу. Загалом ми добиралися дві доби перед матчем, – розповідає  Олег Семенов.

Після подолання на велосипедах 170 км і ночівлі в готелі Броварів вінничани продовжили свій шлях та ще проїхали до Чернігова 130 км.

-Це наш найтриваліший виїзд на велосипедах на матчі «Ниви». В 2017 році вперше поїхали на дербі до Хмельницького, тоді подолали лише 105 км за день. Далі поїхали в Бучу, проїхали 260 км за два дні. Тоді наша команда здобула першу перемогу в сезоні, хоча довго це не могла зробити! – згадує Олег Семенов.

Пробіг до Чернігова пройшов без ускладнень. Зустрічного вітру практично не було. Це дозволило вінничанам легко дістатися до кінцевого місця маршруту і навіть швидше, ніж сама «Нива». Назад після матчу їх забрали на клубному автобусі, згідно із попередньою домовленістю з граючим президентом клубу Артуром Загорульком.

-Ми подолали складний маршрут, бо прагнули надихнути і зарядити футболістів «Ниви». Дехто може сказати, що 300 км за дві доби – це дрібниця. Для профі це так. Але ми навіть не велосипедисти-аматори і взагалі не спортсмени, а тільки вболівальники і прихильники активного відпочинку. Інколи роками не бачимо велосипедів. Але через запланований заздалегідь велопробіг близько місяця тренувалися, кожен окремо. Інакше без підготовки навіть 100 км подолати нереально, – зауважив Олег Семенов.

В подальших планах пана Семенова – облаштування експозиції з історії вінницького футболу у своєму приватному будинку. Із музею довелося перевезти¸ адже виставка була тимчасовою. А постійне місце для експозиції влада не виділила, хоча відповідна петиція реєструвалася.

Фелікс ЖАНІН