Керівником цієї організації, яку на Вінниччині давно називали «Фондом Бабошина», нині  призначили Олександра Паламарчука.

В розпорядженні голови облради дослівно сказано наступне:

«…враховуючи заяви Бабошина В.О. та Паламарчука О.П.:

1. Звільнити БАБОШИНА Володимира Олексійовича з посади голови комунальної організації «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» з 19 травня 2021 року, за угодою сторін, пункт 1 стаття 36 КЗпП України.

2. Покласти виконання обов’язків голови комунальної організації «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» на Паламарчука Олександра Петровича – заступника голови комунальної організації «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» з 20 травня 2021 року до призначення керівника цієї організації».

До речі, Володимир Бабошин очолював цей фонд із моменту його створення в 1997-му і тому «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» часто називали саме «Фондом Бабошина».

Цей фонд є спеціалізованою, кредитно-фінансовою, господарюючою організацією, де засновником є наша Вінницька обласна рада. Тут юридичні та фізичні особи можуть взяти кредити для будівництва житла на селі, добудову, реконструкцію,  на спорудження інженерних мереж та підключення їх до комунікацій, на  енергозберігаючі технології будівництва під 3% річних.

Зокрема, цей Фонд фінансує обласні програми «Доступне Житло», «Питна вода», Програма енергозбереження, Програма «Власний дім», Програма «Інженерні мережі газопостачання та водопостачання» та інші.

Роман Ковальський