Ворог думав, що після «проголошення» своєї так званої «республіки» йому не чинитимуть спротиву, а ватажки російських найманців вешталися приміщеннями аеропорту та розповідали, що тепер вони його контролюють і їм нічого не загрожує.

Та українські спецпризначенці й десантники за підтримки армійської авіації рішуче та швидко стерли самовпевненість з облич окупантів та змусили їх забратися геть. Тоді ворог втратив до сотні своїх бійців, а наші воїни святкували перемогу.

Той день став останнім днем роботи Донецького летовища. За час жорстких боїв українських захисників з російською армією та її найманцями, які тривали до січня 2015 року, він перетворився на руїни. Захисників аеропорту за їхню надлюдську витримку й незламний дух назвали «кіборгами». Того дня ми вкотре показали, що не здамося попри будь-які труднощі й мусимо пам’ятати про подвиг тих, хто боровся за Україну на цій війні, яка триває вже восьмий рік поспіль.

Нагадаємо, що в боях за Донецький аеропорт загинуло 8-ро вінничан…

Це Шайдула Камзінов, Анатолій Буйлук, Сергій Зулінський, Олександр Кондратюк, Дмитро Скляров, Юрій Осаулко, Дмитро Франишин та Леонід Шевчук. Останні семеро 20 січня 2015-го року.

Сотні отримали нагороди – державні та волонтерські… Пам’ятаємо подвиг кожного Героя!

Роман Ковальський