4 червня напередодні Дня журналіста, який в Україні святкують 6 червня, голова Вінницької міської територіальної громади привітав журналістів із професійним святом.

І згадав про роль місцевих ЗМІ під час епідемії КОВІД-19 та останньої виборчої кампанії у Вінниці та області.

– Вітаю вас і хочу подякувати, перш за все, за останні півтора року… Бо в тому числі й завдяки вам наша Вінниця не потрапила в «червону» зону коронавірусу, – заявив Сергій Моргунов під час привітання журналістів у ВМР. – Бо ви чесно і об’єктивно доносили до нашої громади інформацію про стан захворюваності, попереджали про всі обмеження і наслідки… І продовжуєте це робити. Не мовчали про проблематику КОВІДу, що робить місто і область в подоланні цього захворювання. І тому ми змогли в лайт-режимі пройти всі  виклики останніх півтора року. Ще нічого не закінчилось і невідомо скільки ще буде хвиль КОВІДу, але ми змогли згуртувати громаду і вистояти… І місто не зупинилось, лікарі та медики не втекли по закордонах, економіка працює, податки платяться і Вінниця рухається вперед. Дякую за об’єктивність…

Також мер Вінниці сьогодні пригадав останні вибори до ОТГ і обласної ради в 2020-му на Вінниччині, коли «завдячуючи поважним основним ЗМІ міста та області фактично не було «чорнухи», «лайна» та відкритої кампанії із дискредитації учасників виборів… Були різні думки, позиції та конкуренція позицій. Дякую. Ми маємо сильну громаду і рухаємось вперед… »

Роман Ковальський