Це топ-менеджери інноваційних компаній у сфері інжинірингу, агротехнологій, екології, а також фахівці спеціалізованого агропромислового університету, – повідомив у своєму Фейсбук мер Вінниці Сергій Моргунов.

– Розвиваємо партнерство, розпочате між Вінницею і Діжоном 2019 року. Приємно, що наша співпраця поширилася на рівень регіонів – між Вінниччиною та Бургундією-Франш-Конте, а також підтримується Міністерством закордонних справ Франції.

Майже два роки спільної комунікації з нашими французькими партнерами були продуктивними навіть в умовах пандемії. Визначені 4 напрямки роботи. Це покращення системи водопостачання у Вінниці, створення аграрного кластеру та агрохабу, розробка стратегії зрошення для сільського господарства. У ході візиту зможемо конкретизувати спільні дії по кожному з компонентів.

Вже сьогодні ми активно займаємось інноваційним проєктом агрохабу. На облаштування приміщення на базі Вінницького національного аграрного університету передбачили 1,5 млн грн як внесок нашої громади. Наша мета – використати науковий потенціал Вінниці та Діжона, щоб спільно займатися питаннями продовольчої безпеки та екологічного сільського господарства. Це сучасні світові тренди, які важливі для подальшого економічного зростання всього регіону.

Сподіваюсь, що Вінниця залишить гарні враження нашим гостям, а також ще раз підтвердить репутацію надійного та відкритого до новацій партнера.

Роман Ковальський