– На зустрічі були присутні небайдужі хлопці – учасники АТО/ООС й представник перевізника – Стецький В.Б.

Одразу скажу – на 100% діалог не відбувся. Але це моє особисте бачення даної ситуації…

Але разом з тим є і позитивні результати.

Бо було створено робочу групу з вирішення даного питання.

І 7.06.2021 буде організовано робоча зустріч де будуть обговорені питання, які виносились на зборах. У групу увійшли як представник перевізника, селищної ради, “афганців” й інших представників пільгових категорій.

Було заслухано всі сторони.

Сподіваюсь, що ці питання будуть вирішені. Бо вже відомо, що на перевезення пільговиків у громаді є власні 98 тисяч є коштів у бюджеті ОТГ. Ми запропонували їх направити, перш за все, на компенсацію за проїзд 71-му учаснику АТО із числа добровольців із тих, хто тут реально живуть і прописані… Бо насправді список більший в 2 рази! Плюс є багатодітні  родини, для яких 50 гривень за поїздку до Вінниці у два боки – це великі гроші. Тому ініціативна група зустрілась із головою Ковінько щодо повного списку пільговиків. А перевізник Стецький готовий возити всі категорії пільговиків, якщо він отримає компенсацію від ОТГ. Бо від держави – нуль! І ще раз хочу нагадати, що квиток із Вороновиці до Вінниці вже коштує  25 гривень!!! Тобто в два боки – це 50 гривень! Питання майже вирішене, але після слів ми чекаємо конкретних дій…

Ось як прокоментував варіанти вирішення цієї проблеми голова Вороновицької ОТГ:

– У нас в громаді є 71 доброволець із 2014-го року та 190 учасників бойових дій в АТО. Також на ці зустрічі прийшли представники “афганців” та чорнобильців… Загалом пільговиків нарахували десь до 1500 осіб. Але держава за їх перевезення давно нічого не компенсовує перевізникам, а у нас в бюджеті ОТГ на це є близько 100 тисяч гривень. Тому поки що домовились, що разом із добровольцями формуємо список першочергових пільговиків та через Приватбанк будемо монетизувати цю пільгу. Адже якщо ці кошти на перевезення пільговиків віддати одному перевізнику, то всі будуть «прив’язані» лише до автобуса даного підприємця… Думаю, що за 2 тижні ми вийдемо на фінальне рішення із цього питання в нашій громаді, – зазначив голова Вороновицької ОТГ Олександр Ковінько.

Роман Ковальський