12-13 червня в “Експоцентрі” Вінницької торгово-промислової палати, по по вулиці Соборна, працює Центр вакцинації населення від Covid-19. В наявності для щеплення вакцина «CoronaVaс».  За два дні тут планують щепити 800 людей.

Вакцинують усіх бажаючих безкоштовно, вакцини надаються державою. А роботу Центру вакцинації від COVID-19 організував департамент охорони здоров’я Вінницької міської ради.

Директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш зазначив, що у Центрі створені усі умови для безпечного процесу вакцинації.

-Вінниця долучилася до великих міст України, які на вихідні розгортають Центри вакцинації населення. До цього у нас працювали і працюють пункти щеплення в ЦПМСД, але ми вирішили наблизити до людей можливість вакцинуватися. За локацію обрали «Експоцентр» Вінницької торгово-промислової палати, до неї зручно добиратися з усіх районів міста. Тут працює чотири вакцинальні команди, які сьогодні мають щепити мінімум 400 вінничан. Чи буде діяти Центр вакцинації і далі, поки що невідомо, адже ми організовуємо процес, а вакциною забезпечує держава. На два дні роботи Центру бригади отримали 1000 доз вакцини «CoronaVaс». За чотири години робитимуть близько 350-400 вакцинацій. Вакцина китайського виробництва «CoronaVaс» пройшла сертифікацію у Європі і визнана Всесвітньою організацією охорони здоров’я. І саме «CoronaVac» використовується для масової вакцинації українців. Також ми працюємо з вакцинами «AstraZeneca» та «Pfizer», вони йдуть на ревакцинацію тих містян,  яких щеплювали  ними  раніше. Інформацію про людей, які вакцинувались, вносять в електронну базу даних, щоб згодом викликати їх на повторне щеплення. В подальшому вони зможуть отримали сертифікат щеплення, – повідомив Олександр Шиш.

Людмила Поліщук