То за наявності авто чи на автобусі за 50 гривень  вам гарантовано відпочинок, який не поступається заморським курортам із неймовірними красивими краєвидами і блакитною водою  на Вінницьких мальдівах. Це – рай в Черепашинцях!

Бо цей затоплений кар’єр нині став справжнім магнітом для відпочиваючих зі всієї України! І хоча береги тут глиняні та піщані урвища висотою до 7-8 метрів, але є кілька пляжів, стаціонарне кафе, вже відкрили прокат катамаранів, продають пиво-воду, дрова і пропонують кальян.

До 100-відсоткового оазису Черепашинцям ще далеко… Але цей натурпродукт за 43 кілометри від Вінниці заходить багатьом…  Дістатися сюди можна як на власному авто, так і автобусом.

Платити треба лише за альтанки і не смітити. Але головне – бути обережним на воді та не пити алкоголь перед пірнанням. Бо за історичними даними глибина кар’єру сягає 100 метрів. І не раз тут тонули люди… Ввечері вас точно привітають місцеві комарі!

Видимість у товщі води коливається від 2 до 5 метрів. Цього року після дощів води прибуло конкретно..

Тому не чекайте, поки літо мине… А вирушайте в Черепашинський кар’єр і робіть фото цього блакитного дива природи Вінниччини.

Роман Ковальський