Рекордну кількість учасників, фронтових страв та гостей зібрав на День Конституції у Вінниці 6-й фестиваль польової кухні па­м’яті Тараса Сича!

На дим та аромати польових кухонь прийшли тисячі вінничан та гостей міста! Бо частували на фесті в парку Леонтовича смачно та щедро.

— 7 років тому народилась ідея вшанувати нашого земляка Тараса Сича, пацифіста і захисника України його ж улюбленими стравами. Бо він не брав до рук автомата, але його казан і черпак були справжньою зброєю в Дебальцевому. І сьогодні на фестивалі на його честь зібрався весь цвіт кухарів Вінниччини, фронтовики, волонтери і спеціально запрошена зірка смачних телепередач Костянтин Грубич, – повідомив на відкритті фестивалю директор департаменту культури ВМР Максим Філанчук. — Тарілка на всі страви буде коштувати 100 гривень благодійного внеску, які підуть у фонд підтримки вінничан на фронті.

І справді, серед 25 фронтових страв на фонтанній площі гостей свята частували окопним борщем, двома видами бограчу, подільським пловом, легендарним «Сєпаром у сметані» від Олександра Грома, вінницьким квасом із бузини від Дяді Колі, 10-ма видами вареників, смаженими окороками кабанчика від Валерія Дякова…

А зірковий Костянтин Грубич готував «бід­ну» перловку із овочами.

— Я радий, що нарешті доїхав до вашого фестивалю. Бо у Брацлаві на Вінниччині Антон Турчанович вигадав у 1904-у  польову кухню. І ви навіть поставили їй пам’ят­ник! Тому я тут із вами спробую всі страви по дрібці. Це класно, коли Герой війни Тарас Сич «збирає» такий фестиваль і десь там на небесах радіє повним казанам у центрі мирної Вінниці, — зазначив Костя, якого на фестивалі буквально розривали на селфі та автографи.

Роман КОВАЛЬСЬКИЙ