– Друзі! Пам’ятаєте, як майже рік тому ледь не в останній момент ми відмовились від святкування Дня міста. Хоч і готувались у рамках, які дозволяла епідситуація. Та здоров’я і безпека вінничан – це найбільше, що має значення. Тому довелось оперативно переформатувати святкування в онлайн, – повідомив у своєму Фейсбук мер Вінниці Сергій Моргунов. –

Ми зробили усе необхідне, щоб забезпечити якісне лікування для вінничан і підтримати медиків. І в результаті Вінниця не перетнула «червоної» межі карантину.

Упевнений, наша команда прийняла тоді правильне рішення. Вінничани нас підтримали і зрозуміли. Громада має бути сильною і єдиною, щоб вистояти у боротьбі з вірусом. Дякую усім за витримку!

Тоді я сказав: відзначення Дня міста ми не скасовуємо, а переносимо. Знаю, що день народження Вінниці люблять вінничани всіх поколінь. Тому що це дуже тепла, сімейна і разом з тим драйвова атмосфера.

Багато хто сподівається, що у вересні ми усією громадою привітаємо рідну Вінницю з 658-річчям – так, як уміємо: дружно, весело, яскраво. Слава Богу, напруга з COVID-19 спала, і ми потроху повертаємось до звичного життя.

Тому сьогодні я хочу звернутися до моїх підписників, щоб почути вашу думку. Як ви ставитесь до відновлення наших традицій зустрічі Дня міста, якщо епідеміологічна ситуація буде стабільною?

Роман Ковальський