Після пікету офісу “Вінницяобленерго” по справі викриття найбільшої в Україні майнінг-ферми 40 активістів ГО “Сентурія” прийшли під обласне СБУ і запитали про хід цієї гучної справи. Втім, нових подробиць у спецслужбі не оприлюднили, бо всі обшуки, арешти майна і слідство по вінницькій майнінг-фермі веде Головне слідче управління СБУ в місті Київ.

– Ми запитали у нашого СБУ три прості речі – кому оголошено підозру в цій справі? Чи причетне керівництво “Вінницяобленерго” до цієї ферми і крадіжок енергії у особливо великих розмірах? І чому два роки із 2019-го СБУ не бачило у себе під носом цей Інтернетзавод вартістю в 3 мільйони доларів, який заробляв по 10 тисяч баксів щоденно? – розповів про акцію під СБУ її організатор Андрій Вербецький. – На що нам відповіли, що всі матеріали слідства у Києві, а в них жодного доступу до них… Тому ніяких деталей, прізвищ, підозр чи ходу слідства у Вінниці буцімто не знають і повідомити громадському не можуть…

Ми поскандували: «Поліщука за грати!» під конторою і за 20 хвилин без жодної відповіді розійшлись. Тепер чекаємо 15 липня, коли керівництво “Вінницяобленерго” обіцяє провести свою пресконференцію та відповісти на всі питання. Я розумію, що Вербецького в обленерго в четвер не пустять. Тому свої запитання ми передаємо через “33-й канал”, який не боїться правди і гострих кутів…

А на сьогоднішню пропозицію депутата облради Олега Легези нам «двом Андріям із Поліщуком сісти за стіл перемовин» я відповів зустрічною пропозицією – Андрій Поліщук здає тест на детекторі брехні лише по 2 запитаннях – хто хазяїн майнінг-ферми на Енергетичній, 6 та чи отримував від гроші від цього бізнес-проєкту? Якщо він проходить цей тест, я готовий сісти за ним за стіл перемовин і почути їхню позицію в цьому скандалі.

Водночас СБУ уточнило, що у справі майнингу досудове розслідування веде ГСУ Національної поліції України. Процесуальне керівництво веде Офіс Генерального прокурора..

Далі буде…

Роман Ковальський