У середу, 15 липня, у Вінниці по вулиці Пирогова у панельній багатоповерхівці під час ремонтних робіт загинув ліфтер. Майстер – чоловік 1973 року народження виконував ремонтні роботи і в цей момент кабіна ліфту зрушила із місця. Напарник загиблого залишився живим і його із ліфтової шахти витягали вже рятувальники.

Мешканці будинку розповіли, що ліфт у їхній багатоповерхівці не працював 8 днів. За висновками експертів – перегоріла плата керування кабіною. Цю запчастину встановили лише напередодні і сталась трагедія.

– Працівники проводили ремонтні роботи і в цей момент ліфт почав рухатися. Сталось так, що одного з ремонтників затисло між кабіною ліфту та стіною. Чоловік загинув на місці, – підтвердили інформацію відділі комунікацій Нацполіції у Вінницькій області.

Одразу після повідомлення про інцидент на місце прибула слідчо-оперативна група поліції.

Поки що розглядаються дві основні версії загибелі ліфтера – технічні несправності ліфта та необережність електромеханіка під час виконання ремонту.

За фактом загибелі відкрито кримінальне провадження ч.2 ст.272 ККУ (Порушення правил безпеки під час виконання робіт підвищеної небезпеки, що спричинило загибель людини).

Роман Ковальський