5 липня осиротіли четверо дітей, наймолодший син після похорону батька зробив перші кроки…

Жорстока війна продовжує забирати життя наших земляків. 5 липня на Донеччині від обстрілів бойовиків загинув майор з Гайсина – 37-річний Богдан Бродовський, який служив заступником начальника тилу логістики бригади. Осиротіли четверо дітей, дружина, матір та брат…

– Мені здається, що у Богдана навіть сумнівів не було, щоб стати саме військовим. Наш дідусь пройшов війну, отримавши першу групу інвалідності, батько служив зв’язківцем у Гайсині, я теж присягнув на захист Україні. Брат теж обрав собі цей непростий шлях і після закінчення школи-гімназії призвався на строкову службу, після чого підписав контракт, — розповідає брат загиблого Руслан.

— У 2009 році Богдан здобув повну вищу освіту та офіцерське звання в інституті Сухопутних військ, а з 2014 року обійняв посаду начальника продовольчої служби у Повітряних силах. Служив у Львівській області, Василькові, у Вінниці у частині А2656 по Стрілецькій. Брат з перших років на війні. Він пройшов і шахту Бутовку, і Авдіївку, і з Іловайська людей виводив, йшли по каналізації та їли мох, бо не було що. У 2017-му Богдан перевівся до корпусу резерву, а наступного року звільнився з лав Збройних сил. Зі своєю дружиною, теж військовослужбовцем, Богдан познайомився під час служби. У неї було двоє діток, ще двох народили в шлюбі – 4-річну Єлизавету, меншому Ярославчику нема ще навіть року. Богдан обожнював свою родину, віддавав останнє, що мав. У 2019 році брат, досвідчений начальник служби тилу, повернувся в окрему механізовану бригаду резерву, а у 2021 році знов долучився до своєї 60-ї бригади на посаді заступника начальника тилу логістики.

Того трагічного дня ніщо не віщувало біди. Із братом спілкувались за півтори години до загибелі. Він разом із побратимами на «УАЗі» повезли на передову продовольство.

– Богдан тільки заїжджав туди. Раптом у автівку поцілила протитанкова керуюча ракета з боку окупантів. Брат сидів спереду на пасажирському сидінні і собою закрив всіх тих трьох ззаду. Сам загинув на місці, миттєво.

Поховали майора Бог дана Бродовського 8 липня у селі Вільне на Дніпропетровщині – так він заповів сам, наче передчував щось. Заупокійну панахиду провели і в рідному Гайсині. Героя вшанували відзнакою командування окремої механізованої бригади «Холодний Яр» першого ступеня посмертно.

Нині брат загиблого Руслан взяв на себе обов’язки тата та піклується про його осиротілих дітей. Маленький Ярославчик днями зробив свої перші кроки, які татко вже ніколи не побачить. Рідні та побратими просять державу взяти під опіку цю родину, адже вони залишились без годувальника і навіть не мають своєї квартири, хоч ма­йор Богдан Бродовський віддав службі близько 20 років життя. А ще — віддав найцінніше заради миру в Україні – життя.

Вікторія Снігур