Бо на прапор Франції, який висів на фасаді «Коня», прийшла перевірка та вимагала зняти його через скаргу сусідів на російський триколор… У кого ж із географії та вексилології «2», ми з’ясували у адміністратора пабу-ресторації.

– У «Коні» тривають тематичні тижні кухонь країн-учасників 1-ї Світової війни… І нині це французькі тижні, французькі страви та смаколики – фрикасе із курки, овочевий рататуй та круасани. Відповідно на фасаді висів прапор Франції, де вертикально маємо три кольори – червоний, білий та синій… І тут прийшла перевірка із вимогою зняти прапор Франції… Пізніше стало відомо, що сусіди написали на нас скаргу… Формально, ми буцімто не маємо права вивішувати прапор інших країн. А фактично сусіди сплутали прапор Франції із російським триколором, де ті самі кольори на прапорі лише в горизонтальних смужках! – розповів адміністратор «Коня у протигазі» Ярослав.

– Ми прапор поки що зняли, але попереду тижні індійської, німецької, британської і американської кухні. Звісно, що прапор царської Росії ми принципово не будемо вивішувати. Але ця скарга від сусідів, які географію вчили на «2», чи так їм із балкону привиділось російське, відверто здивувала… Цікаво, якою буде реакція на прапор колоніальної Індії? Адже у Вінниці чимало громадян цієї сучасної незалежної країни. Бо до колишнього історичного прапору Греції із короною у нас не було претензій, а лише схвальні відгуки про літнє грецьке меню із мусакою.

Роман КОВАЛЬСЬКИЙ