Старший інспектор кінологічної групи військової частини 3008 Володимир Перістяк каже, що це вперше вівчарки йдуть на парад.

Нацгвардійцям військової частини 3008 випала честь взяти участь у параді з нагоди Дня Незалежності України у місті Києві. У військовому заході вперше крокуватимуть головною вулицею країни нацгвардійці-кінологи. У складі військових і старший інспектор кінологічної групи Володимир Перістяк зі своїм вірним чотирилапим напарником Річем.

Вже місяць на плацу військової частини 3027 міста Вишгород найкращі 40 кінологів з усієї України тренуються зі службовими собаками для проходження на параді. Серед них 36 – річний Володимир Перістяк з Річем з військової частини 3008. У головного сержанта 16 років кінологічного стажу. Нині разом з вівчаркою відточують – стройовий крок «разом за командою поруч». Дворічний чотирилапий старанно виконує усі вправи. Пес спеціалізується на пошуку зброї, наркотиків – вже встиг зарекомендувати себе на службі. Володимир і його вірний Річ другими крокуватимуть у кінологічному розрахунку. Окрім кінологів додатково з чотирилапими учасниками параду доглядають ветеринари.

-Проходжу службу зі службовим собакою Річем. Молодий пес – енергійний, активний, вірний. Брати участь у військовому параді будемо вперше. Я мріяв про це і дуже задоволений, що мене вибрали. Всі хлопці готові. Впевнений, що ми не підведемо, – ділиться враженнями старший кінолог кінологічної групи стрілецького батальйону військової частини 3008 старшина Володимир Перістяк.
Також у парадному розрахунку гвардійців з досвідченим водієм проїде патрульний автомобіль Рено Дастер військової частини 3008.
До військового параду з нагоди святкування 30-ї річниці Незалежності України залучається близько двох сотень військовослужбовців, авіація  та бойова техніка Національної гвардії України.

Людмила Поліщук