– Зустрічайте, нова гастрострава Вінниччини – ВІТЛАКОЧЕ!!!

Або вінницький кукурудзяний трюфель на смачній солодкій кукурудзі Мнагор!

Ми таки наробили переполоху, що тепер нами зацікавилися телеканали, журналісти та шеф-кухарі. Тому в середу, 4-го, ми влаштували невеличке трюфельне полювання! – розповів про мініпрезентацію елітних страв із гриба-паразита на кукурудзяних качанах селекціонер із Вінниці Михайло Нагорняк.

– Дякую шеф-кухарю Віктору Палевському із «Батискафа» та Валерію “Мер-Ка-Ба”, що погодилися на експеримент із новою стравою, яка може стати маленьким магнітом для туристів у Вінниці та загалом на Поділлі… Якраз до події HoReCa.Restart, яку вже вчетверте провендуть на Вінниччині!

Що таке «Вітлакоче» та з чим його їдять на Вінниччині?

Новий «Gastro Hit» родом із Вінниці, на звичайних качанах солодкої кукурудзи знаходять пухирчасту сажку… Дотепер в Україні цей сірий наріст-гриб вважали небезпечним шкідником для злакових і зривали на смітник.

А в Європі та всьому світі цю «заразу» готують в ресторанах як делікатес – кукурудзяний трюфель і подають в елітних закладах! Тому цей гриб-паразит давно підкорив гурманів по всій планеті, а Мексиці – це окрема кулінарна фішка!

І тут наш селекціонер із Вінниці Михайло Нагорняк першим в Україні почав готувати дома мексиканські страви із подільським трюфелем.

– Для когось це зіпсований качан, а для нас – справжній скарб! І з нього виходить страва із унікальним смаком, легка і корисна для шлунку. Бо гриб містить незамінні амінокислоти, одні з небагатьох, що не виробляються, а людському організмові, і їх ми можемо отримати тільки ззовні», – розповів про свої гостро-досліди Михайло Нагорняк.

12 серпня під Вінницею відбудеться перше велике полювання на подільського трюфеля. Бо на ділянці в Якушинцях кухарі, експерти та журналісти зможуть власноруч на селекційно-дослідній ділянці зібрати унікальний гриб… І приготувати його за оригінальним рецептом від Михайла!

Наша мета – популяризація подільської нової сезонної страви, туристична привабливість, відродження зеленого та гастротуризму Поділля та України в цілому», – підкреслює Михайло Нагорняк.

А 4-го серпня під час проробки цього «відкриття» сезону шеф-кухар Віктор Палевський приготував з подільського трюфеля  ризотто із легким грибним смаком…

А ви б спробували таку вінницьку екзотику?