– Остання інформація щодо побиття айдарівці Дениса на позивний Фокс. 08.08.2021 близько 21:00, в селі Пирогів Тиврівської громади групою невідомих осіб безпричинно були нанесені тілесні ушкодження, після яких із закритою черепно-мозковою травмою Фокс потрапив у лікарню (Тиврівська ТГ Вінницької області). З перших годин різко погіршився зір, він майже нічного не бачив. Пересторога була у зв’язку з тим, що після ударів по голові могли бути ускладнення, пов’язані з отриманими травмами у зоні бойових дій. Рентгенолог сказав, що є  підозра перелому потиличної кістки черепа, зламаний ніс і ще незрозуміла деформація пазухи, – повідомив ВПК АЙДАР Вінницький осередок у соцмережі.

– Майже одразу після інциденту, телефонних дзвінків від айдарівців у лікарню для вияснення ситуації прибув Мельничук Андрій з ВПК АЙДАР та журналісти. Наразі на вечір 9-го серпня Фоксу трохи легше, зір відновлюється, нудота та блювота пройшла, загальне самопочуття погане.

За попередньою інформацією, один з групи нападників – Максим Вишневський – наближений до місцевого судді і справу можуть “спустити на тормозах”.

Його та групу осіб 09.08 було затримано, взято покази і ВІДПУЩЕНО.

За нашою інформацією, відкрита 125 ст. – ЛЕГКІ ТІЛЕСНІ.

Згідно з 208 ст. Карного кодексу, зловмисників могли затримати протягом доби і направити до суду для обрання міри запобіжного заходу, враховуючи травми.

На погляд кваліфікованих спеціалістів тут би мала бути зареєстрована 296 ч. 4 ККУ “хуліганські дії групою осіб з використання зарання заготовлених предметів для нанесення тілесних ушкоджень”.

А якщо це не були хуліганські дії, то можна кваліфікувати як замах на вбивство. А у місцевому відділі поліції кваліфіковано як “легкі тілесні”.

-Ми не розуміємо таких дій поліції і вимагаємо пояснень, – каже Анна Олійник з даного приводу, – адже справа набуває все більшого резонансного розголосу у зв’язку з тим, що постраждалим є захисник України, учасник російсько-української війни, поранений у зоні бойових дій, боєць батальйону Айдар з позивним Фокс, який пройшов пекло літа 2014 року. Просимо максимального поширення!

“33-й канал” звернувся за коментарем до Нацполіції із приводу даного злочину.