12 серпня Вінницький апеляційний суд залишив під вартою касирку Хмільницького “Медичного центру реабілітації залізничників”, яку підозрюють у привласненні майже 5 мільйонів гривень, .

Водночас згідно з рішенням суду  підозрювана може вийти на волю  під заставу розмірі  713 700 гривень.

Пресслужба суду повідомляє, що адвокат  засудженої просив скасувати рішення першої інстанції та застосувати до його підзахисної як запобіжний захід особисте зобов’язання або домашній арешт.

В свою чергу прокурор у справі впевнений, що ухвала слідчого судді Вінницького міського суду – законна й обґрунтована. І на волі  підозрювана зможе впливати на свідків

– Я нікуди не збираюся їхати. Тут – мої діти і внуки. 24 роки працюю касиром. Були різні перевірки. Я не знаю, хто це і що це. На старості зробили мене аферисткою, – сказала засуджена працівниця санаторію на судовому засіданні у четвер.

До речі, як повідомила слідча, жодних показань підозрювана не надала.

Зрештою судді апеляційного суду погодилися з ухвалою першої інстанції: жінка залишиться під вартою до 12:00 години 27 вересня, якщо не внесе заставу в 713 тисяч.

Раніше  повідомлялось, що слідство встановило «в касових документах 62-річна підозрювана не показувала кошти, що надходили від пацієнтів за продовження терміну путівки або про амбулаторне лікування. Однак корінець від прибуткового ордера зі штампом “Сплачено” відпочивальникам видавала, а їхні заяви й прибуткові касові ордери знищувала.

– Судово-економічна експертиза встановила: через таку махінацію за три з лишком роки, починаючи з 2017-го, у касу здравниці не потрапило 4 мільйони 820 тисяч 253 гривні. Таким чином, Б. підозрюють у привласненні чужого майна, що перебувало в її віданні, вчиненому в особливо великих розмірах. Також їй інкримінують підроблення документів. Якщо вину доведуть, жінці загрожує до 12 років позбавлення волі, – повідомили у прес-службі суду.

Роман Ковальський