Навіть не віриться, що вже пройшло 30 років з моменту проведення всеукраїнського референдуму щодо незалежності України. 1 грудня 1991 року стало переломним у долі держави, бо переважна більшість сказала «так» свободі духу!

Я можу гордитись, що брала участь у проведенні цього заходу, рахувала голоси сві­домих українців, що визначили свій ви­бір. Представник «Народного Руху» був одним із спостерігачів на виборах, не виявив фальси­фікацій, подякував членам комісії за роботу. Тепер таке може тільки викликати подив.

Президентом вибрали Кравчука. І почалась нова ера в нашому житті. Я працювала на заводі. На жаль, через рік-два стали затримувати зарплату, відправляти у відпустку за свій рахунок, зменшились обсяги виробництва…

Як я не любила завод, колег, та довелось перейти на іншу роботу, де платили мало, але регулярно. Через якийсь час вдалось знайти достойну престижну роботу з хорошою зарплатою.

У 2004-2014 роках життя бу­ло майже стабільним і забезпеченим. Та грянула Революція гідності. Я ор­ганічно не сприй­маю революцій, бо знаю, що вони несуть лише руйнації. Дуже шкода юнаків і дівчат, які з дощатими щитами стояли під кулями негідників і гинули за свободу Батьківщини. Не хочеться навіть згадувати тих лицемірів на сцені Майдану, котрі пізніше використали події в своїх інтересах, наплювавши на інтереси держави і народу.

Настає новий період, і я дуже хочу вірити, що прийде час, коли Україна почне розквітати, ті, хто вивчився за кордоном, повернуться додому і своїми знаннями і досвідом примножать славу батьківщини. Не будуть їздити заробітчани збирати полуницю по світах, а нестимуть нові винаходи і технології у життя. Не будуть стріляти на Сході країни і не гинутимуть найкращі сини і дочки, й ми знову зможемо зануритись у теплі хвилі кримського Чорного моря.

Молодість і бажання жити і творити переможуть. Не треба лише ділити нас за мовою, вірою і мірятись повнотою любові до батьківщини і патріотизмом. Вишиванки повинні носити гідні люди як нагороду в країні добра, свободи і Незалежності.

Людмила КИСІЛЕВСЬКА, коректор