23 серпня у Вінниці на історичній Замковій горі було піднято найбільший на Вінниччині Прапор України площею в 150 квадратних метрів розміром 10 на 15 метрів.

Роботи на цій місцині із облаштування території та монтажу флагштоку тривали два останніх місяці. І флагшток було встановлено напередодні, а благоустрій Замкової гори тривав до 22 серпня.

І на День Прапора у Вінниці синхронно із 17-ма малими і великими містами України було піднято Прапор України.

На відкриття Прапору прибуло все керівництво міста, області, майже тисяча вінничан та ансамбль Барвінок, який влаштував патріотичний перфоменс.

Мер Вінниці Сергій Моргунов під час свята зазначив, що “історичну справедливість відновлено і Замкова гора із найбільшим Прапор України знову повернула собі статус головної історичної пам’ятки міста, де переплетені минуле і сучасне… ” Також мер пообіцяв, що тут обладнають лавочки та найвищу і найкрашу фотозону в місті…

А генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Царцінські зазначив, що “у столиці Польщі Варшаві стоїть такий же 50-метровий флагшток і ця місцина є святою для кожного поляка… ”

В цей момент на прямій трансляції із географічного центру був президент України Володимир Зеленський… Він говорив про історію та фломастери своїх дітей жовтого і блакитного кольору.

Із секретів цього свята – постріл ретро гармати, головна червона кнопка в руках “Студента” та найкращий вид на Вінницю!

Єдине, що різало вуха під час свята – це перемовини російською в прямому телеефірі від “шоуменів” із президентської свити…

Ось наш репортаж

Фото Сергія Хіміча