Та дехто не пішов на жоден, бо проти поділу ветеранів на «білих» і «чорних»… Як відомо, військові десантники та поліцейські під час репетиції параду у Києві заспівали пісню футбольних фанатів. Їхній приклад перейняли вінничани.

Сотні прапорів України і бойових підрозділів, діти у вишиванках та батьки у нагородах, портрети загиблих героїв та легендарне «Путін ху…ло» на головній вулиці Вінниці…

Так на День Незалежності кілька тисяч фронтовиків та членів родин учасників АТО вийшли одразу на два  марші захисників. Тому дві колони об 11.00 від Будинку офіце­рів та площі Стуса почали свій рух до центру міста… Одна війна, одні герої та все-таки два різних марші… Чому?

Кажуть, фрон­то­виків Він­нич­чини поділили по­літики та депутати, які перетягують атовців у свої табори та групи впливу. Тому на День Незалежності окремі фронтовики взагалі не пішли на жоден із маршів, а просто поклали квіти до монументу загиблих і помолились біля головного храму ПЦУ за полеглих побратимів…

– Доки не буде одного Маршу захисників України — ми не підемо ні на один! — так відреагували на розкол серед патріо­тів окремі ветерани і волонтери.

Це неприпустимо і ганебно! Друзі, побратими, посестри, дякую за запрошення на Марші Захисників України, але поки не буде Єдиного проходження — вибачте, змушений відмовити. Прикро, що в нас завжди знаходиться два отамани! Бажаю всім міцного здоров’я та єднання. До зустрічі на марші-2022…, — заявив із цього приводу учас­­ник АТО Максим Камінський.

До речі, серед учасників мар­шів захисників 24 серпня були десятки, сотні героїв та героїнь публікацій «33-го каналу»… В тому числі й Олексій Кириченко, що провів у полоні 1213 днів. Інтерв’ю із ним читайте в наступному номері нашої газети.

А як думаєте ви? Чи потрібно Вінниччині в час війни два марші і розбрат серед патріотів?

Роман КОВАЛЬСЬКИЙ

Фото Сергія Хіміча