На початку серпня поблизу перехрестя вул. Київської та Стрілецької облаштували сім додаткових зливоприймальних решіток та виконали скид залишку атмосферних опадів одразу у дві труби колектора річки Тяжилівка для швидшого відведення опадів.

-На сьогодні система зливової каналізації має більше 300 зливоприймальних решіток та 150 оглядових колодязів. Протяжність зливової мережі – близько 30 кілометрів, – каже директор департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк. – Комунальні служби міста постійно проводять очистку зливової каналізації для того, щоб вода встигала сходити у колодязі та не виникало підтоплень. Коли ми дізнаємося, що за прогнозами очікуються інтенсивні зливи, напередодні додатково очищуємо зливову каналізацію, особливо там, де на неї є найбільші навантаження.

Також Юрій Семенюк розповів, що після дощу комунальні служби оглядають зливоприймальні решітки та прочистять мережу, де це буде потрібно.

-Під час очистки каналізації вигортають не лише болото, яке потрапляє туди з дощовою водою, а й багато непотребу, який викидають люди: пакети, пляшки, різне ганчір’я, іграшки, одяг, стільці та навіть ковдри, – констатував Юрій Семенюк.

Каріна Маєвська