Спікер Верховної Ради нині повторно хворіє коронавірусом, а в цей час його намагаються зняти із посади…

Вже є інформація, що за кожен голос «за» відставку Дмитра Разумкова нардепам, в тому числі й вінничанам, пропонують до 100 тисяч доларів! За що ж «сплавляють» голову парламенту?

Мабуть, тому, що Голова Верховної Ради Дмитро Разумков має намір звернутися до антикорупційних органів щодо розслідування поширеної ЗМІ інформації про ймовірну купівлю голосів у парламенті за певні відставки.

Про це він заявив під час засідання Погоджувальної ради 20 вересня.

— Існують якісь розмови, що хтось комусь пропонує 50, 70, 100 тисяч за деякі відставки. Я не зовсім розумію, в яких кабінетах це відбувається, хто веде такі перемовини, але це точно впливає на діяльність та імідж Верховної Ради… Я майже переконаний, що це не відповідає дійсності, але хотів би звернутися до антикорупційних органів, щоб вони таки взяли цю інформацію, опрацювали і, сподіваюся, спростували ті дані, про які ми зараз із вами чуємо, — сказав Разумков.

Ще раніше у ВР ходили розмови, що президент Володимир Зеленський хотів би бачити на посаді Голови Верховної Ради чинного віцеспікера Руслана Стефанчука. Причиною такого бажання називали самостійність чинного голови Дмитра Разумкова, який начебто має власні політичні амбіції та намагається не залежати від Офісу президента.

Так само Офіс президента дратує позиція Разумкова по так справі «вагнерівців», яка може призвести до відкриття провадження на першу особу України…

Чи пропонують ці 100 тисяч «за голову» нардепам із Вінниці?

– Вперше чую, що таке питання взагалі стоїть. А щодо 100 тисяч — це якийсь недолугий жарт і чергова легенда. Тому, якщо комусь такі гроші пропонують, то проявіть свою громадянську позицію і зверніться із заявами про вчинення злочину до відповідних компетентних органів, — прокоментував цю ситуацію нардеп від «Слуги народу» із Вінниці Максим Пашковський.