Будівництво стратегічного мосту із Ямполя на Молдову справді триває!

Бо, за інформацією із будмайданчика групи компаній «Автострада», яка виграла тендер на цей об’єкт, вже виконано роботи по першій колоні майбутнього мосту на околицях Ямполя.

– Майданчик будівництва ожив, працює спецтехніка, місто чекало на це десятки років, — повідомив про хід робіт голова Вінницької обласної ради В’ячеслав Соколовий.

За словами підрядників, все готово для повномасштабних робіт із загальною вартістю 3, 38 млрд грн. Вже змонтовано першу колону на точці «А» цього мосту і вирішені всі питання із власниками ділянок, звідки буде починатись міст із сторони України. Щодо точки «Б» на молдовській стороні, то вона досі неузгоджена.

Також у Ямполі вже говорять про другу об’їзну навколо міста, бо вантажівки будуть заходити на міст із двох трас…

Паралельно в рамках цього проєкту на Вінниччині вже закінчили капітальний ремонт 125 км дороги на території області із Немирова до кордону з Молдовою у Ямполі. На цьому відрізку шляху капітально поремонтували 8 мостів.

До речі, підрядник працює цілодобово, усі виробничі процеси проходять паралельно, і Ямпіль є свідком найбільшого будівництва в своїй 441-річній історії.