Хто ще може реально оцінити красу Вінниччини, як не гості, туристи та блогери? Бо для нас — подолян – всі ці красоти, природні дива та архітектурні родзинки — звична, буденна справа.

А столичний фотоблогер Києслав Борщагівець склав ТОП-20 найкрасивіших залізничних вокзалів України. І в його рейтинг увійшли одразу дві вузлові станції на Вінниччині. Це справжні шедеври – вокзали у Жмеринці та Козятині.

– Я вирішив поділитися дещо незвичною добіркою, а саме, найкрасивішими та найцікавішими залізничними вокзалами в Україні. Адже саме залізниця є найдоступнішим способом доправлення до всіх цікавих місць. Але я спробую вам показати, що і вокзали можуть бути цікавими, — написав на своїй сторінці у «Фейсбуці» Києслав Борщагівець.

– І дійсно, Жмеринка-Пасажирська для гостей і пасажирів, які її бачать вперше, це культурний шок! Бо хто б міг подумати, що в невеликому провінційному містечку Вінницької області знаходитиметься така перлина! Подібний палац хотіли б мати багато столиць! Цю споруду сучасники порівнювали з кораблем, що рухався в бік Чорного моря. До слова, крім дивом збережених розкішних інтер’єрів, станція цікава своїм лабіринтом підземних переходів, — зауважує у дописі блогер.

Так само він в захваті від іншого «палацу» – станції Козятин-1, яка є однією із найбільших архітектурних перлин Вінницької області.

– Ця будівля була споруджена у 1888-1889 роках за проєктом В. Коробовського під керівництвом О. Кобелєва і також нагадує білий пароплав. Особливої ефектності додає його трикутна форма, що зумовлена конфігурацією колій. Ця риса дозволяє суттєво підвищити пропускну здатність станції і пропускати одразу декілька поїздів, – зауважує Києслав Борщагівець.