Єдиний хасидський рейс на єврейський Новий рік  Рош га-Шана таки прийняв наш комунальний аеропорт «Вінниця». Але це був не величезний «Боїнг» чи «Аеробус», а приватний борт із заможними паломниками до Умані. Але й тут не обійшлось  без сенсації!

– Маленький приватний літак, всього 5-6 пасажирів по ВІП-класу… І все одно собачка прикордонників  занюхала валізу одного зі хасидів – спокій одразу втратив  весь персонал аеропорту. Бо цієї осені по хасидській програмі прилетів усього один борт, і тут  такий сюрприз! – розповів директор летовища «Вінниця» Володимир Ніценко. – Але всі хвилювання виявились марними, бо у пасажира були в багажі спеціальні пігулки для підтримання здоров’я. А не наркотики чи щось інше заборонене… І цей випадок ще раз показав, що всі служби летовища працюють на вищому рівні професійності, а після ремонту ми зможемо одночасно приймати по 2 великих рейси та 400 пасажирів на годину.

Нагадаємо, що в попередні роки аеропорт «Вінниця» під час святкування в Умані та Брацлаві хасидами єврейського Нового року приймав десятки рейсів із тисячами паломників зі всього світу. Нині через очікуваний ремонт летовища хасиди летіли в Україну через Київ, Одесу та інші аеропорти. За різними оцінками, 6-8 вересня в Умань на Рош га-Шана прибуло до 35 тисяч паломників.