9-10 жовтня у Вінниці не відбудеться Перший Фестиваль вінницької гастрокультури «ПроСАЛО і доСАЛА». Його скасували і перенесли через погіршення епідемічної ситуації  на наступний рік.

Про це у Фейсбуці повідомляє департамент маркетингу міста і туризму Вінницької міської ради.

– Один відвідувач на 4 квадратні метри фестивалю + 80% вакцинованих учасників – це складні норми для організації фестивалю. Тому ми переносимо цей захід для збереження здоров’я людей, – повідомив директор департаменту маркетингу та туризму міської ради Олександр Вешелені.

А «Вінницька асоціація гостинності «ХлібСіль» та Клуб подільської кухні повідомили, що спільно з Вінницькою міською радою ініціювали у 2021 році започаткування фестивалю вінницької гастрокультури «ПроСАЛО і доСАЛА». На жаль, погіршення епідеміологічної ситуації і запровадження додаткових карантинних обмежень (зокрема під час проведення масових заходів) не дозволяє вповні втілити концепцію гастрофестивалю і може негативно вплинути на комфорт та безпеку учасників», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через низький відсоток вакцинації населення від коронавірусу станом на кінець вересня організатори не можуть вимагати від охочих відвідати фестиваль сертифікатів про щеплення або вводити просторові обмеження, що різко зменшить доступ до майданчиків.

Нагадаємо, що 9-10 жовтня у Вінниці мав відбутись перший салофест на півострові Бригантина.