Втім, одразу із голосування було знято 4 питання, які мали вирішити ситуацію із викупом землі під приміщеннями. Але через відсутність оцінки землі їх заблокували депутати.

Водночас 20 депутатів із різних партій заявили про утворення депутатської групи “Час діяти” на чолі із нинішнім секретарем міської ради…

Але вже перше голосування за операцію “Оптимізація” кількості заступників міського голови показало, що “Час дій” не має спільної одностайності… Далі – більше!


Бо за формування нових відділів із розвитку економіки та медицини так само більшість депутатів не змогли проголосувати. А створення Муніципальної варти без грошей у бюджеті на це комунальне підприємство взагалі було розкритиковане 14-ма депутатами, які опинились в ситуативній меншості...

- Земля, регламент і бюджет! Вас більше нічого не цікавить? Дійшло до того, що на не цікаві комісії ходить по 2 депутати... А ви на свій смак перекроюєте склад комісій. Це не оптимізація, а вже відкрита узурпація влади, бо всі 6 голів постійних комісій люди із цієї більшості. Такого не було в Гайсині за всі 30 років Незалежності! - звучало на сесії Гайсинської міської ради сьогодні ще до перерви.

Пізніше голова Гайсинської РДА Людмила Головашич прокоментувала ці "бої місцевого значення", як "боротьбу депутатів від різних олігархічних груп впливу за бюджет громади і розподіл впливових посад... "

- Ми щодня працюємо, щоб ФАПи функціонували, щоб в лікарнях був кисень та ліки, а в садочках було тепло. Водночас більшість районної ради взагалі не цікавиться станом бюджетних закладів, ремонтом доріг, а просто ділить посади, комісії та впливи... "

Більше про сесію в Гайсині читайте в "33-му каналі" наступного тижня.

Фото Сергія Хіміча