Шокуюча ситуація із учасником АТО сталась в міжміському автобусі 19 жовтня у районі села Сороки Іллінецької громади.

Тут водій автобуса після словесної перепалки виволік пасажира із посвідченням УБД на вулицю та побив при інших пасажирах маршрутки. Водія, що розпустив руки до атовця Миколи Стельмащука, ледь зупинили свідки цього ганебного інциденту.

І поки «швидка» забирала фронтовика до місцевої лікарні, поліція відкрила кримінальне провадження та ледь стримала побратимів Миколи від самосуду!

— Микола дуже чемна і вихована людина, працював вчителем, а нині викладає в аграрному коледжі… Точніше, нині він знаходиться в лікарні, бо на його контужену на війні голову «прилетіло» ще й від цього маршрутника, — розповів Василь Івасько, один із лідерів ветеранської громади учасників АТО Вінниччини.


— Звісно, що були дуже великі шанси вчинити самосуд над цим водієм, якому банально бракує виховання. І присутній на місці інциденту його батько підтвердив, що син вихований якось інакше. Чесно кажучи, в той момент дуже хотілось би вручити йому повістку в АТО чи лопату для копання окопів десь під Маріуполем чи Донецьком… Бо інакше перевиховати ми таких не зможемо...

Наш Микола в лікарні, поліція готується перекваліфікувати цю справу на більш важку із серйознішими наслідками, а на водія чекає публічний суд на всю Вінницьку область… Бо ніхто із ним нічого рішати не буде. Бив — сиди!

За інформацією речниці ГУНП у Вінницькій області Анни Олійник «пасажир мав посвідчення учасника бойових дій, вирішив скористатись правом на пільговий проїзд.

Це не сподобалось водію, який завдав пасажиру тілесних ушкоджень.

Постраждалий чоловік викликав «швидку» та поліцію. На місць працювала слідчо-оперативна група, яка задокументувала події, опитала всіх очевидців.

Попередня правова кваліфікація — ст.125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження).

Після результатів слідчо-медичної експертизи, можливо, буде перекваліфікація”, — повідомила Анна Олійник.

Пізніше після цього випадку в соцмережах з’явилось відео, де водій прийшов у лікарню до постраждалого Миколи і разом із своєю мамою намагався попросити пробачення за свої дії. На цьому відео чути, що присутні учасники бойових дій наполягають, щоб водій на колінах просив вибачення у фронтовика.

До речі, постраждалий викладач — атовець Микола Стельмащук каже, що «водій своїми діями образив не його, а, перш за все, загиблих воїнів України…»

Редакція «33-го каналу» буде тримати на громадському контролі розслідування цієї кримінальної справи та покаже суд над водієм, який підняв руку на Миколу Стельмащука.

Роман КОВАЛЬСЬКИЙ